• Rony94
    Sekiro - Shadows Die Twice

Sikerült kijátszanom a legfrissebb FromSoft játékot. 40 órámba telt és olyan 80-90%-ban NAGYON élveztem. Az a maradék 10-20% sajnos a játék fináléjára vonatkozik. Kicsit elgurult már a gyógyszer a fejlesztőknél: Korábbi mini bossok ismétlése, csak szűkebb helyeken, vagy betársítva több társsal. Rendes bossoknál is van egy-két ismétlés, de azokkal nem volt bajom, mert ők mind egyedül voltak, kivéve egyet.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugye, te piszok majom-gorilla vagy mi a fene vagy te, te rohadék!

Egy Dark Souls után kifejezetten üdítő hatása van a harcrendszernek, szerintem a harc úgy jó, ahogy van, kell reflex bőven, ahhoz hogy rendesen tud érvényesülni. A skillfa rendszer is működött, a játékos mindig törekedni fog, hogy minél többet megszerezzen, úgyhogy a motiváció megvolt. Az is egy érdekes megoldás, hogy ahhoz, hogy növeld az életerőd és a fizikális sebzésed, bossokat kell öldösnöd. Ha nagyon erős akarsz lenni, akkor az opcionálisakat is le kell gyűrnöd, nincs mese.

A bossok többnyire emberszabásúak, egy icipicit a Dark Souls 2 jutott eszembe róla, csak itt jobb munkát végeztek olyan szinten, hogy a harci stílusuk többé-kevésbé különbözőek, így nem fullad teljes unalomba, mint a DS2. A nem emberszabású bossok is érdekesek lettek, habár van két mini boss, akitől a falra tudtam volna mászni és ezekből több is volt a játék során.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Shichimen Warrior és Headless (rohadékok)

A sztori érdekes volt, de nem kell semmi különlegesre gondolni.

Érdekes infó, hogy a játék intróját a Digic Pictures csinálta, szóval magyar vonatkozás, yeah!!! :)

Összességében nagyon szórakoztató kis darab, ami a végére nagyon lefárasztott. Még letolok egy NG+ végigjátszást és átnyargalok valami másra.