• Tinman #309006
    Switch flame ON:

    - Egészen hihetetlen az a recept, amivel a Nintendo a játékait felépíti. Egyrészt relatív hamar behúz és első blikkre egyszerűen, de szórakoztatónak tűnik. Aztán folyamatosan adagolják az újabb és újabb gameplay elemeket, így nincs olyan negyed óra, amikor nem látnál valami újat. És nem csak az újabb elemeket adagolják, hanem a nehézséget is egy leheletnyit mindig feljebb csavarják, így ahogy ügyesebbé válsz, úgy marad mégis meg folyamatosan a kihívás. De mindezt baz úgy tolják eléd, hogy egy percig nem hagyják, hogy unatkozz, de azt se ám, hogy más játékról ábrándozz.
    Ráadásul mesterein teszik bele a "kicsiknek" vs "nagyoknak" elemetek pályán belül is... a kicsik nyilván nem fognak a bonyisabb puzzle elemekkel vesződni, nekik a továbbjutás adott puzzle platform elemnél relatív egyszerűbb, a nagyok viszont rámehetnek az extrákra, már ha észreveszik :-)

    - És akkor az összkép: Az mindig kiváló. Nem túl kiddie, nem túl felnőtt, pontosan olyan ízléssel van eléd tolva minden, hogy azzal egy 6 éves pontosan ugyan olyan jól tudjon szórakozni, mint egy 40 éves "hc" gamer. (Ti is hc-k vagytok nyugi.) Ezek esküszöm patika mérlegen mérik ki, mert annyira precízen, rendkívül jól átgondoltam építik fel az egészet. A színek, a humor, a meghökkentő, de jellemzően vicces jelenetek, a játékok készítésében MESTERI szakértelem vegytisztán átjön.

    - Brutális fun factor. Derű, mosoly, nevetés... 0% negatívum. Egyszerűen ez egy kisebb gaming mennyország! Egészen elképesztő! Na nekem azért ez annyira nem új, a NES és a NDS után, de őrület, hogy 30+ évvel később is !ugyan úgy! képesek a varázslatra, mint anno! Ez szinte felfoghatatlan!!!

    - Talán ők az egyedüliek a játékiparban, akik ennyire bugmentes cuccokat tesznek le az asztlra, holott a tartalom az mindig durván bőséges! Szinte furcsa érzés relatív friss játékokkal úgy játszani, hogy ennyire hibátlanok... de úgy kb. minden szempontból azok. (Kivéve a technót, de a hw hibája.)

    - Nekem a PC-m is kussban van, de ez is őrületesen csendes, pedig van benne venti! Gyak. szabvány noti ventis megoldás, de abból is az ultracsendes fajta.

    - Ezért is nagyon fájó, hogy PS3 feelingem van gyakran. Nagyon hiányzik a komolyabb élsimítás, a magasabb felbontású textúrák, a jobb látótávolság és persze az SSD által nyújtott villámgyors betöltési sebességekről is csak álmodozni lehet. Az egyetlen negatívum ami beleront ebbe a csodálatos idillbe az a hardver limit. Nagyon kéne ebből egy "Pro" verzió és már sorsolnék is ;-)

    - Összességében a Nintendo a számos kritika ellenére egészen hihetetlen úton jár, szinte a logikának és a piac többi szereplőinek ellentmondva munkálkodik és a végeredmény a játékaik terén továbbra is durván AAA+++ kategória.

    Viszont ha Grebber annyiszor csuklik, ahányszor örömet okoz 1-1 játék tolása, akkor lassan készülhetünk az operációjára, mert új légzőszervre lesz szüksége :-(
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.12.14. 13:33:47