Nekem ez így leírva még mindig kicsit múltidéző... PS+, Gamepass, Uplay+, Origin Access, meg az öreg ördög tudja még mik vannak. Ehhez képest a Nintendo piaci gondolkodása abszolút "retro".
Nem szúrtam le. Azt írtam Voltan-nak, hogy fel sem merem tételezni róla, hogy warezolja a cuccot. Tévedtem, de utána én ezért őt abszolút nem ekéztem.
Na de a lényeg: Használtpiaci kérdéskör. Ami egy öngerjesztő folyamat a Nintendonál. PS4-en eljutottunk oda, hogy a franc se szarakodik már lemezekkel, ha csak nem Day1 nem bír magával és egyértelműen a gyors eladásra játszik. Nagyon gyorsan a digitális kínálatban, hihetetlen alacsony árakkal lehet találkozni AAA címek esetében.
Abszolút egyetértek veled, hogy a használtjátékozás nem szerencsés. Hidd el nem akarom, hogy így legyen, de a Nintendo nem nagyon hagy értelmes alternatívát. Sajnos én az AAA címeik esetében 50%-os árazással nem találkoztam sehol a store-ban, akkor ugyanis onnan vettem volna. Tudom, hogy azzal, hogy vettem egy használt Zelda Link's Awakening-et a probléma része vagyok, hát még ha majd el is adom. De nem tehetek másképp, mert ezek a 18 ezres játékárak abszolút nem az én béremhez vannak igazítva.
Szívből remélem, hogy a Nintendo kapcsol és a többiekhez hasonlóan ők is vonzóbbá teszik a digitális platformjuk árazását, mert jelenleg a logika ellen megy...