Na most rászántam egy kis időt és ami nagyon pozitív az az időjárás és ezáltal a fények/árnyékok dinamikus váltakozása. Pont az eső közepén találtam magam, felmentem a torony tetejére és vártam. Aztán láttam, hogy a távolban kikandikál a nap és egy város egy kis részét megvilágítja... jöttek-mentek a felhők és valóban a városra elég frankón vetült az árnyékuk, vagy sütött rá a nap. Aztán elállt az eső és tényleg kezdett egyre inkább kiderülni az idő, míg végül majdnem az egész város fényárban úszott. Ez a része eléggé kellemes.
A játék kb. felénél járva viszont azt kell mondjam, ez az egyik leggyengébb AC. Iszonyat repetitív küldikkel van tele. Nyilván egy AC "Párizstól" nem lehet elvárni hajós csatákat, meg sziget exploret, de hogy folyamatosan az van, hogy öld meg ezt és azt, az nagyon gáz. Eddig nem is volt szinte más küldi. Rendkívül gáz a core gameplay és tényleg csak az ilyen nyomozós mellékek tudják az életet feldobni benne.
Jelenleg én úgy érzem, hogy az Assassin's Creed Unity egy ROSSZ játék... abszolút lényegtelen, hogy mennyire szép még ennyi év elteltével is és mennyire sok épületet járhatsz be és mennyire nagy a tömeg, meg hangulatos a forradalmi Párizs. Ez csak az atmoszféra. De én állítom, hogy talán az AC: Liberation is változatosabb volt, mint ez, pedig azt eddig a leggyengébb AC-nak tartottam számon az első rész után.