Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
El kéne menni traktiron dolgozni, amellé még jól is esne egy kis kék fény.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.10.22. 14:16:37
Letettem, bekapcsoltam és 1 percen belül toltam rajta egy kövéret hátra, hogy kényelmes legyen. És még így is ezerrel nyomkodom gaming után a gombokat a távirányítón (nem, még nem nagyon beszélek hozzá, majd később), hogy minél kevesebb legyen a fényerő, mert aludni is kell minden nap és a melatonin termelést elég negatívan befolyásolja. Nem véletlenül használok 21:00-ra belőtt kékfény szűrőt is, jó erőset.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nekem majd 2 méterre kell valami, a 42" nagyon kevés úgy, főleg monitorként vagy mozivászonként, de játékra sem az igazi.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.10.22. 13:41:35
LGB8 is kijött volna bőven ebből a pénzből a Q70R helyett, de utóbbi beégésére az esély duplanulla... értem, hogy a B8 se ég be, esküszik erre mindenki, de nem akarok éveket parázni, meg arra kiemelten figyelni, hogy állandóan váltakozó content legyen a kijelzőn. A kijelző kell, hogy értem legyen és ne én legyek érte.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 13:33:12
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én most úgy látom, hogy a 4k monitor egy jópofaság, de úgy kb. ennyi. Itt ülök egy 24"-os FHD Asus gamer monitor előtt (céges), a szemem kb. 50 centire lehet a kijelzőtől, és persze, lehet ezen is gamelni, de teljesen más az összhatás az otthoni 55" gaming meg e között. Itt egyszerűn érzem folyamatosan, hogy egy kijelzőt bámulok, nincs meg az a szédítő, néha behúzó feeling, ami otthon igen. Nekem is van otthon egy Dell 27" IPS moncsim tök jópofa, de most már egyre inkább mindent a nagy kijelzőn intézek. De annyira, hogy az előző 127 centis Sony is dettó elvette a helyet a Dell elől, mindig inkább a nagyobbat választottam.
De azt addig hiába mondom, amíg nem éled át/meg. Addig csak üres duma lehet ez számodra.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.10.22. 12:43:41
Adversus solem ne loquitor
50-60 centiről amúgy se lenne egészséges egy nagy tv (mondjuk a monitor se az.)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.22. 12:43:36
Next PC upgrade: 2022
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy az 1440p-nek most mi a helyes megnevezése? QHD vagy WQHD vagy Quad HD? Mert én már semmit nem tudok, ebben vagyok csak biztos :-/
Amúgy vicces ez a freesync támogatás is az nVidia részéről only DP porton. Phisztos mindenkinek van a tv-jén DP port. Phisztos <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 12:25:20
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 11:28:38
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. Egyetértünk, kezdőnek az húzós, főleg a low stamina miatt, amivel akkor és ott rendelkezik a player.
3. Egy lassú szar, oszlopok védenek.
4. Önmagát öli meg. Össze vissza futkos, néha evade, magcsapod, meghal. Fat roll nyilván egyik helyre se való.
5. Látszólag nehéz ellenfél, valójában pár dodge, nagy rés és kész. BB-os taktikák remekül működnek ellene.
6. Áááá... nyilván lighning res vagy egy nyomorult crest shield alap, de nagy és lassú támadásai vannak, gyorsan bedarálható.
7. Pontiff... egész korrekt boss, de dettó olyan, hogy hagyod hadd tomboljon oszt' megölöd.
8. Egyetértünk. Végre egy igazi souls-os boss.
9. Mire ide elér az ember, már mindene van, sok kárt nem tud okozni. Low levelen, kevés felszereléssel deadly, de akkor mi a tökömet csinált eddig a player?
1. Oszlop. Kitombolja magát megölöd. Meghal. Faszit nagyon hamar ledarálod, nyilván nem lvl1-ként mész oda. Mondjuk te lehet, mert szereted magad kínozni :-P
2. Egyetértünk. Egy újabb souls méltó boss.
3. Dupla dögök: Meh. Önmagukat ölték szinte halomra. Az egyik mindig lazázik, a másikat nagyon könnyű elkerülni. 2. fázis meglepi lehet, azt be lehet elsőre nyalni. Elsőre, aztán soha többé.
4. Varázsló. Meh... említésre se méltó harc volt.
5. Midir. Lézer? Soha nem történik meg, ha nem vagy olyan buta, hogy távol vagy tőle. Közel vagy hozzá, mint minden ilyen nagy bosshoz és akkor nincs sok gond. Néha fejbebaxod és úgy mindjárt könnyebben hal. De igen, hozzá kell azért gyakorlat, jó harc.
6. Első fázisa nagyon lájtos, nagyokat csapkod, néha evade, néha védekezés, megcsapkodod, második fázis, tombol, megtörtént, megcsapkodod meghal. De valóban, ő is gyakorlatot igény, jó harc. Soulshoz méltó az egész.
A DaS 1-2 lassú, ezért adott esetben nehéznek tűnhet pedig könnyebb, mert az enemy is lassú, bőven van idő gondolkodni, tervezni. A DaS 2 DLC-k szerintem a leggecibbek... főleg a 2 macska az odavezető út miatt, hiszen az ember előbb ki kell tanulja őket. Igen ám, de el is kell hozzájuk érni és közben is meg lehet dögleni könnyen. Iszonyat. Nekem játékoskarrirem abszolút legnehezebb harca Lud és Zalen voltak. A k. anyjukat!
De ezeknél a bossoknál ha nem ismered elōre a mozgásokat nagyon tapasztalt soulsosnak kell lenned hogy improvizálni tudj harc közben...
Eleve Champio parry nélkül valami lehetetlen a második fázisban.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Szerintem:
Csak a jobbakat említve...
1: Crystal Sage randomgeci, ha pl nincs szerencséd osztodik, oda akarsz futni és 4en lőnek rád varázslatot sokszor inni se lehet estus-t.
Nekem az a nehéz. Mert nem rajtam múlik.
2. Abbyss Watchers:
Ha elsőre mész amikor 3an vannak vagy 2 ellened simán bedarálnak ha nem tudod, ismered a mozgásukat.
Második fázis is necces
3. Dancer:
Egy kocsog, ha belendül a kombokba a nagy range miatt képes bedarálni 3-4 lendítéssel.
4. Oceriot:
Első fázisban simán fos a mozgása könnyen el lejhet téveszteni.
2. fázisban agybeteg, ha nem ismered a taktikát é felöklel ami esélyes, azonnal 70% damage.
5. Champion Gundyr:
Végtelen staminás köcsög, ha tuléled az első fázist, a másodikban köpni, nyelni nem tudsz.
6. Dragonslayer:
Ezis nehéz moveset.
7. Pontiff agyrák, olyan mint a villám, ha nem tudod a taktikát.
8. Prince első még okés, a 2. ban a varázslataival bedurvul.
8. Nameless King:
Első sárkány nem gond, második fázis durva.
9. Cinder:
Az egy kocsog, az első fázisán kell túllenni az a baszó.
Abból is a lándzsás alakja, ami elől elfutni se lehet....
DLC1:
1. Kutya:
Első fázis jó.
Na de mikor nem tudod gyorsan megölni a faszit a farkassal együtt non stop támad.
2. Friede:
Első 2 fázis lazább, 3 nagyon durva... Végtelen staminás.
DLC 2:
1: Dupla sárkány iszonyat veszélyesek, a leghosszabb harc szerintem....
2. Varázsló, na ezek a megidézett geci mobok a legirritálóbbak. Undorító szarkupacs...
Le kell ijjazni a faszra.
3. Midir
Ö ahogy írtad baszó bossz lézersugarak szellemek tűz, kurva erős támadás kurvanagy range.
Szar boss sokat kell futni hozzá.
4. Gael:
Brutal minden fázisa de imádom.
Van miből mazsolázni, gyorsak nem hagynak élni.
Das 1-2 meg ezzel szemben megalszik a tej a számba.
Elhiszem hogy sok elsőre neked ment és másképpen látod, de csak mert a Das1-el kezdted.
Én pl nem, van sok ember akit láttam a streameket, akik elsőre tólják, senkinek nem megy a legtöbb boss 10 próba alatt.
40-50 halál van átlagosan ezeknél a bossoknál...
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 11:11:52
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
És most nem leszek ezzel népszerű, de látván a 2x"-os, de 144Hz-es monitorokat, meg most 55" 4k HDR 60 frémet, ezerszer is az utóbbit választanám. Értem, hogy k. jó a 144Hz, de ez így konkréten körbeölel!
BÁRKI akinek eddig mutattam cuccokat, önmagától pár perc után: "Baze, ebbe szinte beleszédülök, tök olyan, mintha ott lennék! És ezt mondta a fiatal és öreg egyaránt."
Sőt ezt is: "Ez egy 3D tv? Mert teljesen 3D hatása van ^^"
Tudjátok, hogy frémbaxó vagyok kissé, de én abszolút úgy gondolom, hogy a stabil 60 frém az pontosan az amire ilyen felbontásban már qrvára nincs mit fújjongni, meg közölni, hogy kevés.
VR az más, oda a 60 vállalhatatlan, a 90 elmegy, a 120 jó, de a még több még jobb ott, mert 1 centire van a szemtől. De itt 3-4 méterre, vagy több. Hátrébb is toltam a kijelzőt fél métert, egyszerűen úgy adja be leginkább az élményt.
Mert élmény az van. Ez egy új kor és rohadtul nem elég az, hogy a MM-ban nézed a kijelzőket 2 percig. Otthon. Normális contenttel. Normális géppel. Üt.
Akkor ugrás, mint CRT-ről FHD-re váltani.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 11:02:09
LMD
Régebben volt belőle 1 perces demó. Nekem már akkor is szimpi volt, az újabb videók (élő adások) alapján pedig csak még jobb lett. 2 emberes projekt egyébként, de szép munkát végeztek a srácok. Szvsz.
Hát keményen meg kell fizetni az árát, szóval a 4k kora még mindig nem jött el. Rohadtul nem kommersz egy 2080S, meg egy Q70R, már pedig ez alatt én nem nagyon erőltetném a témát, hacsak valaki meg nem elégszik a 4k 30-al, aminél az 1080p 60 kb. ezerszer jobb.
Benne vagyok a DaS 3 maxolásába, így nem tudtam rengeteg dolgot kipróbálni, de annyit elmondhatok, hogy a DaS 3-ba összesen cirka 200 órám lehet (3 éve történt végigvitellel együtt), de kb. 1 perc alatt már olyan részletek jöttek elő, amik eddig is ott volt a képernyőn, de FHD-ben egyszerűen nem láttad!!!
Nyilván ettől nem lett ez egy másik játék, de baz: WOW!!!
Pl. Pontiff termében az egész tér szinte mélységet, magasságot nyer, csillog a padló, mintha most sikálták volna fel, pedig no RTX ON, meg én FHD-ben is maxon toltam, de AKKOR IS jöttek elő részletek! Carthus dungeonjában is, egyszerűen jobban pofánver a rengeteg emberi csontváz maradvány, az épületek, a terek, mind sokkal élettel telibbek a részletek miatt! Szinte ott vagy!
A karaktereken levő felszerelések, fények/árnyékok, sokkal szembeötlőbbek, sokkal élethűbb az egész! Vagy amikor leölsz egy ellenfelet és fehéren pulzáló/áramló fény marad utána, jelezvén, hogy dobott valamit, szedd fel, az is szinte egy újabb effekt, a fénye a környező kis részt bevilágítja, egészen más, mint FHD-ben. Ugyan így, ha levernek mész a lelkedért, szinte egy lángoló fényoszlop az a zöld/piros tócsa. Persze ehhez kell a magasabb fényerő, is, de ez a jobb 4k tv-k-nél amúgy is már alapvetés.
3 éves játék, de rohadtul látványos ezen a felbontáson és persze stabil 60 frémmel szalad.
És akkor ez csak egy olyan játék, ami HDR-t se tud, meg RTX-et se és mégis LÁTVÁNYOSAN szebb és részletesebb lett a 4k felbontástól!
Az egy nulla. Némely mob komolyabb nála. Mer' azt csinálja, hogy próbál pár lassú szar varázslatot rádtolni, te meg evadeled ásítva, megcsapod párszor, elteleportál, felbukkan, 1-et ütsz a klónjaiba, ha nem jössz rá melyik az igazi (de rájössz 2 mp alatt), megint evadelsz, közben kitöltesz egy lottót, megint megcsapod. Ezt kb. 4x eljátszod halott. Értékelhetetlenül könnyű.
Az alapjáték összes boss harca lófüle és nem azért mert hú, de begyakoroltam. Mikor elsőre vittem végig 3 éve a DaS 3-at, akkor is elsőre ment gyak. az összes. Egyedül a Nameless King jelent soulsos kihívást, ott tényleg oda kell figyelni, meg a kezdőket az Abyss Watchers 2. fázisa szívathatja meg, mert ott még kevés nagyon a stamina, egyértelműen előnyben van a boss. De ennyi.
A DLC bossok közül Sister Friede 1-2. fázisa nulla, a 3.-ban viszont könnyen beszophatja az ember, jóval nehezebb emiatt mint az alapjáték bármely harca, hiszen a rés is rendkívül kicsi amikor megtudod ütni. Aztán Darkeater Midir, mint DLC boss, dettó jól átgondolt kihívás ugyanis nem nagyon hatja meg a fizikai sebzés, meg úgy nagyon semmi, hosszú HP csíkja van, talán a leghosszabb DaS 3 harc emiatt.
A DLC final boss-a Gael, mintapéldája annak, hogyan kell egy tökéletesen jó boss harcot prezentálni. Le a kalappal a From előtt a DLC-k miatt!
Másikra: Dehogy csal a gép... a DaS 1 neked azért lehet furcsa, mert lassú ütemű, fel kell venni a ritmust. Hozzá képest a Nioh egy kaszabtornádó... még a BB is lassabb ütemű, amúgy, mint a Nioh.
DaS 2 Scholart letoltad már?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.22. 08:29:57
Pont most szembesülök ezzel az egésszel.
Kész agyrák dolgok vannak az első részben.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 01:01:24
Azért alapjátékban van pár boss, ami szerintem sokkal kevésbé kiszámítható mint a DLC-s boss-ok, de valszeg játékosa válogatja.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.22. 00:55:55
A DLC boss harcok közül 1-2 viszont tényleg egész tökös, jópofák. Szerintem aki valaha is kicsit is érdeklődött a DaS 3 iránt, vagy letolta az alapot, az FELTÉTLENÜL tolja végig a 2 DLC-t is, mert példásra sikeredtek! A DLC-k amúgy annak ellenére is endgame contentek (sima NG!), hogy elég korán elérhetők. Ha valaki LVL 35-40 körül menne oda, az merő frusztráció lenne csak. Semmi értelme. Szórakozni kell, nem ön kínozni. (Mondja az, aki megszerzett 30 Vertebra Shackle-t -.-)
Erre azért van item, és ne feledd, hogy ez a Demon's Souls óta így működik, éppen ez adja meg pluszban a játék nehézségét, mely egy idő után inkább élvezeti faktorrá válhat, ha kitanulod a mesterséged :-)
A Mound-Maker covenant esetében, ha beidéznek, akkor a szörnyek hozzád sem érnek, ellenben beleszaladhatsz az ütéseikbe, ergo sebeznek, de soha nem direktben. Érdekes élmény így átmenni 1-1 húzósabb pályán, hogy tulajdonképpen te is egy hentes vagy, aki ártatlanokat öl. Nem egyszer volt olyan, hogy megidéztek, azt hitték a lila színű jelemre, hogy valami spec. segítő kari lehet, köszöngettek, mutogattak, hogy menjünk takarítani a pályát... követtem őket egy ideig, majd orvul megöltem őket.
Akinek Vertebra Shackle covenant itemre van szüksége, az egy idő után lemegy az emberi moslék legaljára, ugyanis, alig 1% a dropja annak a szarnak, ha farmolnád, így "egyszerűbb" lehet multiban megszerezni. Aztán ahogy írtam, ezt cáfolom is, ugyanis a multi az elmebetegek játéka lett és nem mondom, hogy emiatt a covenant item miatt ennek nem lettem én is a részese! Sok óra farm után eljutsz ugyanis olyan állapotba, hogy a játékon belül BÁRMIT megteszel azért, hogy megszerezd! Pl. kezdőket gyalulsz a földbe, vagy tojsz nagyot a Souls etiketre, tehát nincs meghajolás, nincs estusok közös kiürítése, hanem azonnal, de rögvest támadsz ahogy csak bírsz. Ez a covenant kihozza az emberből a legalját.
És baz... gondoljunk csak bele: Hát pont ezt akarta a From! Pontosan ez ennek a covenantnak a célja, hogy egy alja véglény legyél önként! Teljesen más, mint a blue sentinel, vagy a sunbro covenant. És ha így nézzük, akkor a From egy zseni!
"nem ez alapján ítéled meg a multiplayer játékmódot úgy általában."
Minden áldott nap multizok nagyon rég óta. Hearthstone. Az is multi. Gyak. alig van lehetőséged a kommunikációra, de ott is van ám paraszt bőven. Pl.: Első körben nem csinál semmit, égeti a kötelet, majd amikor lejárna az ideje hirtelen feltámad és csinál valamit, vagy átadja a körét. Vagy simán csak mindig, minden körben kötelet éget. Vagy látszólag nyerő helyzetből folyamatosan tolja a bm-et és hergel Well played-el, vagy thx-el. Vagy amikor elvered spammeli az angry-t, de olyan is van, aki egy elszenvedett vereség után azonnal felvenne barátnak, hogy ott mondja a képedbe mennyire gyűlöl. Ez utóbbi velem soha nem esett meg, mert soha nem veszek fel senkit barátnak, akit nem ismerek egy kicsit. Amúgy nem kell messze menni... itt az SG-n is akadott pár olyan arc, aki hamar elérte, hogy az ember örömmel vette le a friends listáról. Volt olyan is, aki rendszeresen keresett, hogy szívesség kéne, nézné, hogy nyerek, vagy csináljak vele brawl-t, vagy questet, hogy kapja a goldot, de amikor én nagy ritkán kértem tőle 1 nyomorult wint, akkor volt, hogy rendre kilépett, mondván ehhez neki nincs türelme. Pfff.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.10.21. 21:08:37
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2019.10.21. 20:37:06
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Akkor elmentem egy másik tűzhöz, ott 0 jel, tegnap volt 12. Akkor elmentem Anor Londoba, a lépcső alatt egy megidéző jel (már nem vagyok ember), megidézem a fantomot, nincs sehol. 2 lovag után a lépcső tetején megjelenik, fut ezerrel, lag kétezerrel, csak fut, utolérem, leverem 1 hpra, hílel majd fut, ész nélkül, utolérem, leverem 1 hpra, hílel és fut.....percekig, ekkor megáll, előveszi a Gandyr fejszéjét és harc. Lag, nemtalálom el, lag, eltalál, leiszom magam nullára és meghalok....
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Nekem egyszer egy olyan bug is jelentkezett, hogy egy jó kis csihipuhi alkalmával egyszer csak valahogy sebezhetetlenné váltak a szörnyek (lehet, hogy az általad említett feltornászott hp játszott be, bár nem hinném, mert nem invade, hanem coventant-os harc volt, amikor elvileg a szörnyek nem nagyon játszanak), de ők persze a szokásos sebzéseket vitték be nekem, aminek következtében el is haláloztam. Egyébként a szörnyek amolyan díszként vannak jelen ilyenkor és meg sem tudnak ütni (ez akkor van ha téged idéznek meg).
Szóval egy nagy kalap kaki ez így ebben a formában, de remélem nem ez alapján ítéled meg a multiplayer játékmódot úgy általában.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
- olyan is volt, hogy a robot cseszett jönni, így nem indult be a szkript, lőhettük újra azt a részt
- korábban már írtam, hogy a mentés közben meghalással egy átvezetőig eltüntette a karakteremet a játékból, addig szellem voltam, illetve váltani kellett a robotra (konkrétan az Act I bosst ezért Botond gyakorlatilag egyedül oldotta meg)
- a hanggal való állandó szarakodást is említettem, mindig nélküle indult mindkettőnknél a játék (vélhetően a voice chat miatt, single-ben működik rendesen), és csak a hangkeverőben való random csimpánzkodás segít
- kivéve, ha nem, az Act 4 felét úgy kellett játszanom, hogy csak bizonyos esetekben adott hangot a játék: pl. ha a menüben húzgáltam a csúszkákat, ha éppen drámai akart lenni a zene vagy ha szétplaccsanatak a fejek - ilyenkor üvöltött, egyébként némajáték volt, azt sem észleltem, ha hátam mögött atombombát robbantanak (egy átvezető megjavította)
Remélem, hogy a The Coalition legközelebb sandbox co-op RPG-t fejleszt <#ticking>#ticking>
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.10.21. 10:35:53
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Aztán elkezdtem multizni. Atya. Ég.
- Kezdjük azzal, hogy az összes lehetséges variációt végigpróbáltuk McFrost úrral, de egyetlen 1x sem látta a summon jelemet, holott a Mound Makers covenantnál elvileg nincs szigorú lvl limit. Ő 118 körül volt én meg 142 (2.5 millió betárazott lélekkel) és nem sikerül 1x sem. Neki néha még connection errort is dobott bónuszként, vagy kirakta a menübe a játék.
- Mondják az okosok netszerte, hogy ne farmolj mobokat covenant itemekért, mert git gud és multizz, de elárulom, hogy a LEGALACSONYABB droprate-el (1% alatt valamivel!) bíró Vertebra Shackle is DRÁMAIAN gyakrabban esik, mint, hogy minden rendben menjen ezzel a PUTRI multival.
- Saját bőrön, sok-sok óra tapasztalata az, hogy a monoton farmolással 20-30 perc alatt 3 ilyen itemet kifarmolsz, addig a multis kapcsolatra várva, hogy beidézzenek/invadelj 5-10 perc között kell várnod. Nem azért mert nincs senki, hanem azért, mert:
- vagy connection errorozik a host,
- vagy fingja sincs mit csinál és beidéz és bontja a kapcsolatot,
- vagy beidéz mindenkit akit csak bír,
- vagy beidéz, elbújik és fél órákig keresed,
- vagy beidéz és CSAL... beleversz 20-at és 0 dmg-et osztasz ki neki egy +10-es fizikai sebzést okozó karddal, amit 2 kézre fogsz,
- vagy annyira lagol, hogy ütsz egyet és a köv. frame az, hogy 12 méterrel arrébb van,
- vagy van olyan idióta aki egy rakat segítőt beidéz, hogy a húzósabb területet velük takarítsa ki. Ezzel csak az a gond, hogy a több fantom, még ha jó szándékkal is van jelen iszonyúan feltoltja a mobok HP-ját, így amibe single 3 ütés kell, abba itt lazán 13, ergo a hülyéje saját magának nehezíti meg a játékot és elég gyakran ennek az a vége, hogy a sunbrok se kapnak medált, meg a sentinelek se proof-ot.
- vagy beidéznek a legnagyobb szarcunami közepére és mindenki üt mindenkit + a komolyabb mobok tömege is oda van húzva. Egyértelműen szándékos. (Blue Sentinelként vettem ezt gyakran észre.)
- vagy - és a végre hagytam a legirritálóbbat - beidéz és olyan kiba. messze rak le tőle, hogy 5 percig nyomod a runt. És ezt k. gyakran előadja! Fogalmam sincs ennek így mi az értelme, vagy ebben hol a szórakoztató faktor?
És akkor csodálkoznak néhányan, hogy ha itt meghallják páran azt a szót, hogy multi, rögtön a fos egy szinonimájaként tekintenek rá.
Mondhatnám, hogy ez olyan mint a vezetés és valójában 1000-ből csak 10 hülye rontja el az életed minden áldott nap, de erre ez nem lenne egészen valid, ugyanis itt a hülyék aránya dermesztő, az értelmesek meg csak jelzésszinten vannak.
Szóval, így sok oldalnyi hibajavítással a háta mögött, a DaS 3 single és DLC-k feltétlenül ajánlottak! A DLC-k rendkívül jól sikerült, hangulatos darabok lettek, példaértékűek!
Ellenben a multi része a játéknak közel értékelhetetlen.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.20. 22:26:26
Ez a szépen polírozott játék nálam egy bugtenger volt, igaz, a co-op megkínozta szegényt meg a voice chat, single-ben valószínűleg nem lett volna olyan rettenet. Csak hát éppen a széria egyik alapvető feature-je a kezdetektől a co-op.
A grafika tényleg jó, ráadásul nem komoly a gépigény, és állítólag konzolon is hozza, amit kell. Csak semmi olyan, ami lenyűgözne. Ahhoz sokkal komolyabb és/vagy egyedibb art direction kellett volna, vagy nagyobb lépés.
A végjátékban én is éreztem, hogy grandiózus akar lenni, de untam a végén a bossfightot, akár egy QTE-s akármi vagy Marvel-film is lehetett volna, amilyen izgalmakat nyújtott mechanikailag. Mondjuk sosem tetszett egyetlen bossfight sem igazán a PC-re elérhető részekben, de a 4 végjátéka jobban tetszett.
Itt a másodlagos hős Del is unalmasabb volt számomra (a robotot hagyjuk, nem tűnt túl élvezetesnek support karaktert játszani vele).
Rányomta a játékra a bélyeget nálam, hogy idén játszottam a 4-et is, a bugok is, és az, hogy az egész széria zavaróan sivár számomra a kezdetektől fogva, az említett valóban létező újításokat is csak fügefalevélnek éltem meg. Egyébként nem rossz, aki eddig is szerette, és egy újabb részre vágyott, az mondjuk nagyon nem tud mellényúlni, de a co-op kampányra még ráfér néhány patch. Az ilyen játékokra jó a Game Pass.
Why so serious?
Nos, az utolsó chapternél járva, úgy gondoltam, írok pár gondolatot a játékról.
Gyönyörű szép, hihetetlen részletgazdag tud lenni javarészt, pár helyszín, illetve terület kicsit kilóg a sorból, de az egyik legszebb játék a generációban, sőt, azt is mondanám, hogy ez már az új gen látványvilágát vetíti elő.
A hangok fantasztikusak, minden klappol, nem is tudom, hogy írjam egyszerűen "gusztusos" a hangzásvilága, a lépéshangoktól kezdve a fegyverhangokon át a szörnyek időnként gusztustalan megnyilvánulásain keresztül, minden több, mint igényes. Nagyon jó. A zenék nem különösebbel feltűnőek, de nincs is hangsúly helyezve rá, itt-ott, a megfelelő dramaturgiai pontokon nagyon rendben van, és aládolgozik a megfelelő érzelmeknek, de azért dúdolni nem fogom.
A voice acting viszont kiemelkedően profi, és itt említeném meg az átvezetőket is, egészen kiemelkedőek, még akkor is, ha csak beszélgetés folyik, tényleg olyan, mintha egy igényes moziba csöppennénk, a stílus remek, a karakterek jók, többször meg is nevettet benne a jól adagolt humor, és odaszúrás. Nagyon fasza.
A történet alapvetően rendben van, a karakterek is jók, mint fentebb írtam, de persze azért Harcosok klubját, vagy Közönséges bűnözőket ne várjon senki.
A játékmenet alapvetően a szokásos GeoW móka, eddig se volt rossz, most sem az. Szerencsére a játék nagy részében itt már nem csak robotokat kell aprítani, megy a jóféle trancsír, mint régen, jól felépített harc-színterek vannak, megfelelően elhelyezett fedezékekkel, sok helyen taktikázni is lehet, sőt, kell. A lebegő kis robot, Jack itt már jóval fontosabb szerepet kap, mint eddig, aktívan részt vesz a harcokban, és vannak ránk érvényes képességei is, amik adnak a dolognak egy eddig nem látott mélységet. Lehetőségünk van láthatatlanná válni, a magunk oldalára állítani ellenfeleket, és hasonlók. Ezek a történet folyása révén nyílnak meg, és fejleszthetők. Jól áll a cuccnak, és rendesen működik, ez egy komoly fejlődés.
Az open world jelleg, amit sok kritikában méltattak viszont csak illúzió. Valóban vannak nagy terek, ahol szabadon közlekedhetünk, akár a szán-szerű járművel, akár gyalog, de ezek pusztán üres terek, amik a fő-és mellékküldetések helyszínei között szolgálnak játszótérül, amúgy teljesen üresek, és nem is történik bennük semmi az utazáson kívül, egy-két kis kivételtől eltekintve. Szóval röviden, ez nem open world, csak annak egy mutatós, de nagyon átlátszó illúziója. Az átmenet a nyílt terepek és a valódi akciók helyszínei között viszont folyamatos, és az illúzió megvan, szóval amúgy ez rendben van, de senki ne várjon egy Rockstar szintet, köze nincs hozzá.
A játékmenet a megszokott ettől eltekintve, pörgős, brutális cover based akció, sok fegyverrel, co-op lehetőséggel, ami eddig ment, az megy most is, és működik.
VISZONT belefutottam egy eléggé komoly problémába és innentől spoiler
Szóval nekem tetszik-tetszett, a fenti fiaskót nem számítva kb. 10 óránál tartok, és az utolsó fejezet jön. Nem túl hosszú a dolog tehát. Ajánlani mindenképpen merem, mert abszolút élvezetes cucc, de nem valószínű, hogy ezt full áron megvenném, jó, hogy van a game pass.
Egy patront mindenképpen megér, sokkal jobb, mint a 4 volt, csak vigyázzatok a spoilerben tárgyalt problémára 😄
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.10.19. 23:10:44
(Nálam most: Next Billing Date February 28, 2020)
De akkor gyorsan a másik fiókomon is visszairatkozok
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.18. 20:14:01
- mostantól fixen 10 játék lesz a monthlyban
- mostantól nincs meglepetés játék, mind a 10 azonnal ismert és a csomagodtól függően választhatsz belőle 3-at vagy 9-et
- a szolgáltatás egyértelműen drágul, a 3 játékos csomag 15, a 9 játékos 20 dollár lesz, de a 20 dollároshoz már 20% store kedvezmény jár
- lesz egy 5 dolláros lite szolgáltatás, 10%os store kedvezményt és trove hozzáférést ad
És ami a lényeg, hogy azoknak, akik a változás pillanatában élő előfizetésük van (akár pause-olt is) a meglévő előfizetésük egy classic planné alakul és azon is maradnak, amíg nem cancellálják a dolgot. Classic planen
- marad a régi, 12 dolláros ár
- fixen kapod mind a 10 játékot
- 20%ra nő a store kedvezmény
- akárhány hónapot pause-olhatsz zsinórban
Vagyis érdemes most befizetni egy hónapot, ha valakinek nem lenne jelenleg semmilyen planje, hogy meglegyen a subscription (ez a hónap amúgy is igen erős) és utána fenntartani a classic subscriptiont addig, amíg csak lehet.
Ezzel most könnyebb dolgod lesz, hisz nincs meglepetés játék, látod egyből a teljes kínálatot, el tudod dönteni, hogy érdekel-e és ha nem, akkor egyszerűen nyomsz egy pause-t az adott hónapra.
Ezzel a módszerrel a havidíj változatlan, több játékot kapsz (bár nem tudom, hogy eddig is mindig megvolt-e a 10), nincs lutri a játékok közt és 20% store kedvezményed lesz a korábbi 10% helyett. Ha pedig nem tetszik az adott hónap, akkor pause és nem kerül egy fillérbe se fenntartani a classic plant.
Remélem, hogy valakinek tudtam segíteni/hasznos tanácsot adni.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2019.10.18. 20:02:39
Humble Monthly --> Humble Choice átalakítás