• Pio
    Igazából nem lehet tudni, mi a Nintendo terve. Egészen a legutóbbi Nintendo Directig (ilyenkor jelenik be az új cuccokat) a retro Nintendo játékok Wii U játékok ultimate editionjét jelentette és a NES library legjavát az online előfizetés részeként.

A legutóbbi Directen viszont bejelentették az első Wii portot, ráadásul egy igen feljavított és valószínűleg tartalmilag is felbővített verzióban (Xenoblade Chronicles), ezzel együtt bedobta 20 olyan SNES játékot az online-ba, amik közt ott egy csomó a mai napig tökéletesen játszható, 10/10es mestermű.

Innentől kezdve én azt tippelném, hogy nyitottak mindenre, amit épp a fura logikájuk diktál.
    A Switch amellett, hogy sikeres elképesztő erős attach rate-et hoz, nagyon jól fogynak rá a játékok, tehát bolondok lennének nem hozni rá a saját régi libraryjüket. Egész biztos vagyok benne, hogy nem a Link's Awakening lesz az utolsó Zelda felújításuk a platformra. Ha már megcsinálták ezt az engine-t, akkor a Link to the Pastet nem összerakni vele emberiség ellenes bűn lenne, hisz mai napig azt tartják számon a legjobb 2D Zeldaként...
    A Luigi's Mansion 1-2 már érdekesebb kérdés, mert utóbbi a modernebb 3DS játékok közé tartozik, előbbi pedig nemrég kapott egy ráncfelvarrást 3DS-re. Én azt mondanám, hogy nem lesz Luigi's Mansion 1-2 Switchre, de ez inkább azt jelenti, hogy kis esélyt látok csak rá.