Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ezt az egy dolgot leszámítva eddig nagyon élvezem a játékot.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 15:23:42
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 14:23:13
Azóta se érdekel a mobil gaming.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.24. 14:13:44
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.24. 10:58:07
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.24. 10:51:12
Nem véletlen a több milliárdos mobil gaming bevétel minden évben
(néhány éve az Amazon is megpróbált egy ilyesmit, az elhalt)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.09.23. 18:40:58
De nem kettőnkön múlik a dolog te is tudod...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.23. 18:07:15
Persze mindezt tudtam a telefon megvásárlása előtt is, szóval magamnak főztem ki, meg a racionális énem tudja, hogy mennyiségben nálam sem mérhető sok game time, így irreális befektetés lenne az iOS.
2010 óta iPhone-om van (ez konkrétan 2 készüléket jelent, szóval nem vagyok az a tipikus), de most épp azon gondolkodom, hogy legközelebb, ha váltani kell, akkor már inkább valami mást nézek.
Sokat nem játszom mobilon, de azért néhány jó cím az kell arra is.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Hangsúlyozom, értem, hogy mobilon játszani szar, inkább gép elé, meg konzol elé kell ülni, fuj-fuj, stb., értem. Ettől függetlenül, az után, hogy rákeresek egy ~8 éves, klasszikus runner (jumper?) játékra, és kidob valami másolat szart, ne mondja nekem senki, hogy nem érv az iOS mellett, ha valaki játszani akar.
Is ‘Tiny Wings’ for Android the most blatant case of copyright infringement so far?
2011-es cikk, most rákeresve valami hasonló szart dob ki a kereső. Lehet hogy nem játszottam iOS-en se sokat, de akkor is hörcsögként kezeltem a telefonomat is, nem csak a PC-met vagy a konzolomat, így őszintén szólva visszasírom az almás telefont. Maga a telefon oké, az Android is kellemes, némi átszokási periódus után, de a játékaim veszettül hiányoznak.
szerk.: ha már szó van róla, legyen belinkelve az eredeti, iOS-es is:
Tiny Wings
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.09.23. 15:31:29
A kopipészt épületek sajnos valóban probléma, ráadásul egy eléggé igénytelen probléma, ha szabad ezt mondanom. A lopakodás engem eddig még nem zavart nagyon, nem várok el tőle tihef-i magasságokat.
Egyelőre számomra a történet, a küldetések szerkezete, a voice acting, meg a párbeszédek bőven kárpótolnak, de persze ha ez a része a dolgoknak később ellaposodik, akkor probléma lesz.
Egyelőre az én szememben ez a közepesnél több és jobb. Persze változhat a dolog.
De az, hogy valami kliens exkluzív? Hát az igazából semmilyen szinten nem tud érdekelni.
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2019.09.22. 22:40:01
[merlinw.org]
Sőt, mondok mást: az eladható játék simán lehet, hogy nagyobb day1 forgalmat generál, cserébe kisebb bundlizott filléres eladást, és attól sem biztos, hogy kirázna a hideg bárkit is. De ez már ismét csak elméleti. A gyakorlat van, létezik. Nem zavar senkit és semmit. Megy, működik, egy ki s százalék él vele, a többi leszarja. Ha nem így lenne, nem csökkenne a lemezes eladás konzolon. De már jóval többet adnak el digitben, mint lemezen.
Adversus solem ne loquitor
150 eurot a büdös életbe nem költenék semmire de mivel ez free money jöhet pár db jóság persze csak ha 2-3 eurora csökken bármi ára<#eplus2>#eplus2>
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.09.22. 21:43:43
10 éves ultraréteg játék: 20+ vár eladásra
5 éves enyhén réteg játék: 150+
Tavalyi réteg játék: 30+
Pár éves népszerű: 400+
Dota: 40'000+
És ez mind per kártya, játéktól függően 10 vagy akár 100 a szorzó, azaz akad pár ember, aki ebbe a filléres szarakodásba belemegy, és nem, nem ebből lesz pénze senkinek, ám van aki ettől még veszettül tolja, miközben vélhetően utcasepréssel is többet keresne.
És igen, ahogy jeleztem, dollár alatt lenne a legtöbb gáma eladási ára, ez a másik, ami miatt kirázza majd a hideg a kiadókat, a 40-60-100 dodos játékokat első héten féláron, első hónapban tizedéért, fél év távlatában centekért árulják, miközben a multkori epic saját árcsökkentésére berágtak, mert a leértékelt játéknak már nincs hitele meg értéke. A boltokat nem nagyyon izgatná, a steam napok alatt tenné a saját boltját erre is alkalmassá, és a maga %-át ebből is lehúzná, aztán csók, ám a kiadók és fejlesztők már kevésbé örülnének ennek.
Elég sokféleképpen hathatnak a különböző lehetséges modellek.
Így viszont előfordulhat hogy a kulcsos oldalak sem szopják be mert azok még olcsóbbak lennének a steames áraktól, most is a skin áruházak olcsóbban adják a skineket mint steamen marketben... Szóval ismét csak a fejlesztők szívták meg akiknek jó pár ezer-százezer copy kiesett.
A Switch mindenképp túlzó példa ide, és ha eleve a Steam-generáció és -bázis tudna pár kattintással adni-venni, annak szerintem sokkal nagyobb lenne a hatása, mint a kézzel fogható Zelda eladhatóságának. A gyorsabb és kényelmesebb eladási módozat ahhoz is hozzájárulna, hogy kevesebb eredeti kópia vásárlása elég legyen ugyanannyi "fillérbaszó" kiszolgálására. A kulcsos oldalaknak fájhatna ez a legjobban, ha a Steam még szedhetne jutalékot is az infrastuktúra biztosítása miatt, ők még jól is járhatnának vele. A DRM-mentes játékoknál viszont felmerül így pár kérdés, de azokkal eddig is vissza lehetett élni.
Számomra a fizikai cserebere macerássága egyértelműen visszatartó tényező.
Itt a ládák, skinek, ingame itemek termelik a nagy lét a Valve-nak és abban van a nagy pénz. Van olyan ismerősöm (magyar!), akinek több, mint 1m Ft értékű a Steam inventory-ja, csak mindig azzal szenved, hogy abból valódi pénzt nem olyan egyszerű neki csinálni veszteségmentesen. Nyilván szó sincs esetében sem kártyákról.
Nézz meg engem... 4.1k körüli játék és kb. 400€ ha kijött belőle az évek alatt. Ez nem egy olyan tétel, amiből Balira ugrálunk... még a Balcsira se.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
De én ettől nem tartanék ennyire, mint MerlinW. Rengeteg ember egyszerűen nem fog ebbe időt beletoszni, hogy 1€-ért eladja a 10€-ért vett játékát. Mert ugyanis ez lenne! Senki ne gondolja komolyan, hogy majd itt 30-40€-ért elad bármilyen digitális játékát. Max úgy, ha Day10-re letolta az 50€-s cuccot és azt passzolja le 35€-t.
A másik pedig, hogy a Steam-en egyértelműen LÁTSZIK, hogy mit vettél onnan és mit nem! Amit nem ott vettél, de a Steam-en aktiváltad be, azért a Steam nyilván nem fog tartozni neked semmivel, ha el akarod adni. Ergo ez nem lesz akkora pukkanás, mint amit sokan vizionálnak...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Engem sem zavar ez, sőt, nem szeretem ha Uplay-es játék Steam-es, mert a Steam-en semmi extrát nem kap, csak meghívja a Uplay klienst. Akko' meg minek Steam-es.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.09.22. 17:59:30
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.09.22. 17:58:10
Én amikor rámegyek egy-egy kártyára, nagyon aprócska számokat látok, de sosem néztem utána, hogy ez milyen merítésből jön össze.
Nyilván a platformholderek-kiadók is tisztában vannak ezzel, különösebben nincs ezzel gondjuk. Itt talán keveseknek van meg, hogy az MS ezt a generációt azzal indította, hogy a lemezeket is a userhez kötötte volna. Nem lehetett volna szabadon kereskedni velük (bár leadni le lehetett volna), cserébe egy csomó előnyt kínált. Olyan népharag lett belőle, hogy mire a konzol megjelent, kihátráltak inkább az egészből. Nagy szerepe volt ebben a sonynak, akik látva ezt, meglovagolták a haraghullámot, és gyönyörűen széttrollkodták az egészet egy videóval.
És mi történt? Semmi. Agyonba keresik magukat mind a hárman. Még az ms is, akire a sereghajtó szerep jutott, kiénekelték a falatot a szájából, de a végére mégis úgy tűnik, hogy igen-igen jól fog lakni. Nincs a használt játék kereskedelemnek komoly, piacformáló szerepe, maximum akkor, ha el akarják venni az ezzel kapcsolatos jogokat->ms.