• Dzsini
    #306989
    Operencia: The Stolen Sun

    Jól szórakoztam, 26,5 óra volt a játékbeli óra szerint, mindent 100%-ra megcsináltam benne (minden titok, minden opcionális megtalálni-felfedezni-legyőznivaló).
    Az irányítás az eddig tapasztaltak közül talán a legjobb lett, a körökre osztott harc jól áll neki, a karakterek változatosak, sokféle hasznos skill van, a térképek egész jól felépítettek és nagyon szépek, respawn nincs, backtrack csak az extra titkok miatt. Vannak jó mechanika ötletek a játékban, nekem egy picit kevéssé lett kihasználva, de érthető, hogy nem a veterán griddereknek készült, és nem veterán gridder készítőktől.

    A sztori jó móka, érdekes feldolgozása a mitológiai dolgainknak (kb. annyi köze van hozzá, mint mondjuk egy AC Originsnek / Odysseynek az egyiptomi / görög mitológiához - onnan veszi az alapokat, és épít rá egy sajátot), a szövegek humorosak (az angol szinkron és a magyar felirat is).

    Ha a Grimrock 1 tetszett, akkor ez is fog. Remélem a megszerzett rutinnal készül majd egy Operencia 2, és az akkora minőségi ugrás lehet, mint a Grimrock 2 lett.