Érdemes vezetéknélkülit, bármikor hasznát veheted a kábel nélküli "szabadságnak" (bár igazából manapság már minden kontroller "multifunkciós", vagyis használhatod vezetékesen vagy vezeték nélkül is). Nekem van PS3, PS4, Xbox 360 és Xbox One kontrollerem is. PS kontrollerek hatalmas előnye nálam, hogy vezeték nélkül nem kell hozzá elem. Ha merülőben van, kicsit bedugom USB-re, aztán mehet tovább a menet. Hátránya, hogy PC-n azért nem olyan könnyű működésre bírni. Xbox kontrollerek előnye pedig az, hogy elég könnyű beüzemelni, tökéletesen működik minden játékkal. Hátránya az elem (számomra). Nem értem a Microsoft miért van lemaradva az elemnél, amikor a Sony már a PS3-nál képes volt elem nélküli vezeték nélküli kontrollert kiadni. Na de mindegy.
PC-re én egy Xbox One kontrollert ajánlok. Kényelmes, jó használni és mindig öröm a kezembe venni, mert gyönyörűen néz ki. És amúgy elemet se kell sűrűn cserélni, csak akkor is elég gagyi hatást kelt ez számomra. De szerencsére már nem néz ki One kontrollernél olyan otrombán az elemtartó helye, mint 360-nál. :D