-
Ez sajnos valahol olyan, mint a napi történések. Nem akarok politizálni, mert egy bűzös mocsár, de a politika fegyvere is éppen az, hogy nagyon nagyon lassan, nagyon finoman, picike lépésekben tolja be a farudat a hátsókba, sőt még magyarázatot is gyárt, hogy az ő gerendája miért is jobb. Nem is tudom pontosan behatárolni, hogy mikor kezdődött el ez a tendencia, hogy a játékosoknak egyre kevesebb és kevesebb az elvárása, mert hát itten kérem örüljünk lassan, hogy van aki játékot gyárt nekünk... legalábbis sokan ebben a hitben vannak tartva. Közben meg az az igazság, hogy a piac iszonyú telített fejlesztőkkel és személyesen is ismerek egy rakat ifjú titánt akik jelenleg azért tanulnak programozást, mert játékokat akarnak fejleszteni, meg mikrotranzakciót, meg kés skineket.
Nekem szinte havonta akad olyan "konfliktusom", amikor cégekkel, üzletekkel szemben fellépek és követelem az igazam. És nem hiszed el, de 95%-ban ezeknek az a vége, hogy elismerik a maszatolást, bocsánatot kérnek, sőt ilyen olyan kedvezményeket. vagy bonus terméket is kapok... amik amúgy nem igazán érdekelnek, a legutóbbi KFC-s afféromnál se éltem az ingyen kaja lehetőségével, egyszerűen csak felhívtam a figyelmüket arra, hogy amit csináltak balesetveszélyes és nettó suttyóság is. (Drive thru esetlben a shake-re nem tettek tetőt, de akkor sem, amikor direkt kértem!)
És tudod miért csinálom ezt? Nem azért mert nincs jobb dolgom, hanem azért, mert idehaza egyre inkább divat lett mindenbe beleszarni, közömbösnek lenni, demotivált emberként kereskedni, miközben ezek az emberek tőlem (is) kapják a fizetésüket. Nélkülünk éhen döglenének. Másrészt pedig azért, mert én tényleg úgy érzem, hogy amit kiadok a kezeim közül, arra úgy figyeltem, mint a sajátomra. Az embernek legyen már felelőssége azután amihez köze van!
DE! Könnyen lehet, hogy el vagyok tévedve, mert ez a világ már rég nem ilyen. És valóban... egyre inkább látom, hogy igazad van, és amit én alap dolgoknak gondolok, az ma már a fizetős extra, a bonus, a DLC.