• Árnyvadász
    Igazából ezzel a nyelvi dologgal kapcsolatban azt kéne megnézni, hogy a bolíviai, spanyol, portugál, brazil, finn, svéd és a többi fejlesztők tesznek e a játékaikban anyanyelvet. Mert ha igen, akkor pénztől függetlenül igazat adok Tinman-nak. Ugyanis ilyen alapon mi is "megtehetnénk". Igazság szerint illene, ha nagyon erőszakosan akarnám magamat tálalni azt is mondhatnám ez lenne a minimum.

Egyébként még az is közrejátszhat, hogy mostanra egészen más a piac. Elmondom mit értek ezalatt. Régen mikor a Digital Reality megjelentette a játékait, mind kapott magyar feliratot is, sőt szinkront is néha. De akkor még ők sem voltak nagy cég és leginkább a magyar piacra adták el a termékeiket. Persze próbálkoztak külföldön is és az Imperium Galactica azért ismertté tette őket ott is. De emlékszem sajnos arra (nyomtatott Gamer sajtóban olvastam velük interjúkat), hogy nem érte meg már akkor sem kiadni így, mert egész egyszerűen kevés példányszám fogyott itthon belőle. De csinálták, bíztak az eladásokban, a cégnek jó híre volt, játékaik is egész vállalhatóak voltak.

Nekem tőlük megvolt eredetiben az Imperium Galactica II, Platoon, Haegemonia: Legions of Iron, War Front: Turning Points.

Aztán ahogy telt az idő, egyre inkább a külföldi piacon akarták megvetni a lábukat, ott akartak eladásokat produkálni, oda kellett eladni a portékáikat, mert onnan jött a bevétel jelentős része. És sajnos ebben azért mi vevők is hibásak vagyunk, mert bár ott volt a polcon a vásárolható játék, jó kis magyar nyelvvel, még mai napig élénken él bennem ezeknek a játékoknak a fórumain, hogyan warezolták szét ezeket, mert ugye jött az ezer éve megszokott nóta: nekem erre nincs pénzem.

22-es csapdája. Felirat, szinkron -> sokba kerül. Játékosok -> drága a szoftver, nem veszem meg.

Na de mindettől függetlenül én azért örülök, hogy az Operencia (még két nap és megjelenik, tudjátok a mindenki által elismer, kedvelt és szeretett Epic Store-ban PC-re) legalább a magyar mondavilághoz nyúl, azt próbálja szélesebb (külföldi) körökben is megismertetni és bár angol lesz a magyar nyelv javítás formájában érkezni fog.