-
Árnyvadász #305653 Most éppen töltöm, mindenképpen teszek egy próbát vele. Videók alapján vegyesek az érzéseim, de ezt nekem kell megtapasztalnom. Igen ez a trial & error valóban egy tanulási görbe.
Őszinte leszek, ha nem kéne sokat utaznom, sokat lenni a munkába és egyéb dolgokat elintézni, akkor a több szabadidőt be tudnám áldozni erre, de vagy késő este (már eleve kisebb koncentrációval) ülök le gép elé vagy hétvégén valamikor, amikor összejön és van egy beosztott időm, ami tulajdonképpen véges, mert én vegyes fogyasztó és új játékokra éhes egyén vagyok, ami azt jelenti nincs megállás, csinálom végig amiket megveszek.
Ha viszont bejön a képbe egy nehezen elsajátítható, odafigyelést, több időt és energiát lekötő játék, akkor gond van. Akkor porszem került a gépezetbe, leáll a fogaskerék és nem tudom beszorítani az adott időintervallumba a játékot, emiatt kegyvesztetté válik és inkább visszatéríttetem az árát. Vagy volt, hogy mikor még dobozosan vásároltam elajándékoztam vagy eladtam. Ez általában akkor történik, ha belekóstolok valami olyanba, ami nem feltétlenül zsánerem. Legutóbb a Hitman 2 volt ilyen. Azért végigvittem, de rá kellett jöjjek ez sajnos nem az én játékom és bizony a Mutant Year Zero is elvérzett nálam a vége felé. Mérges is voltam rá, mert nagyon elkapott és szerettem. De sajátos hibái miatt abbahagytam. Ahogy olvastam Te sem voltál kibékülve vele. Érthető. Én legalábbis megértem. :)
Egyébként megfigyeltem magamon, egyjátékos játék maximum 1 hónapig, de mostanság inkább 2-3 hétig tud lekötni, utána elkezdem vészesen unni. Többjátékos az változó, eddigi rekorder az Overwatch a maga 3 évével. Sose volt ilyen hosszú ideig játék ami lekötött volna és ne untam volna rá. L4D/L4D2 volt még határeset, meg a Diablo III, de ezek is 1-2 év alatt leperegtek.
Az ilyen nagyobb volumenü játékok tartottak ki sokáig. Skyrim, The Witcher III, AC: Odyssey stb, mire végeztem ezekkel komolyan le is fáradtam. 100+ órás dögök. Ezekre rá kell készülni lélekben. :)