• Zóanagyvarázsló
    Más seregeknél viszont a gyengék helyére be lehet tenni más erős egységet, élőholtaknál ez a morálbüntetés miatt jóval inkább limitált. A legtöbb Heroesban azért használhatók a csontvázak egy jó darabig, az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel, és Death várral én amúgy is full röpképes csapatra mentem: imp-ghost (gyenge, de ha aginggel turnzik az ellenség legerősebb csapatai között, azzal csatákat dönthet el)-vampire-devil/bone dragon. A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más.

A II-beli nekrós élményeim már kopottabbak, pedig elő szoktam venni, de a parasztok annyira rosszak, hogy szinte semmilyen más egységet nem hasonlítanék hozzájuk. A többiek legalább főseregen kívül használhatók (a fariyk repülnek+nem ütnek nekik vissza, a halflingek lőnek). A KIng's Bounty: The Legendben éppen azért is működött jól a leadership, mert ott az igazán erős lényekből jóval kevesebb lehetett, és elpusztíthatlan óriásoknak tűntek a kicsikhez képest, akik viszony számarányuknak megfelelően gyakran nagyobb károkat tudtak egységnyi idő alatt okozni. Lehetetlen taktikázni, hogy minőségre vagy mennyiségre épít az ember, vagy keveri valahogy a kettőt.