ratgab#232015
Nagyon kíváncsi leszek a Witcher 3 és a GTA 5 gépigényére. A meglátásom szerint mindkét cég megégette már magát azzal, amibe most az Ubi is belfutott. Emlékszünk a Witcher 2 borzalmas megjelenési időszakára, mikor 1 számjegyű fps-ek voltak sokaknak a DRM és a nagy gépigény miatt, meg driverekre is várni kellett. Szerintem CD projekt most erre kínosan ügyelni fog.
Rockstar és a GTA 4 történetét meg szerintem senkinek nem kell elmesélni. Atomerőmű kellett a játékhoz és úgy sem futotta rendesen. RS-ék kaptak rendesen az arcukba a dühöngő tömegtől.... Szerintem blama lenne ezt újra eljátszani.
Nem mondom, hogy nem lesz nagy gépigénye mindkét játéknak, mert azt nem hinném ekkora bejárható terület és ilyen grafikai megvalósítás mellett (habár GTA 5 ugye xbox 360-ra és ps3-ra készült eredetileg és pc-n csupán ráncfelvarrás történik, szóval annyira azért nem aggódom). Witcher 3 kapcsán meg kövezzetek meg de nem látom azt a grafikai feljavulást a második részhez képest, mint amennyire attól sokan meg vannak bolondulva... Igaz sandbox lesz, de mint említettem kínosan ügyel majd rá CDP, hogy ne legyen ezúttal is megjelenéskori gebasz. Biztos vagyok benne, hogy jól lesz optimalizálva.