Zóanagyvarázsló#231122
A realitásra épülő FIFA nyilván jobban fog öregedni (én a World Cup 98-at kaptam elő idén egy kicsit), mint a Sensible Soccer, ez tényleg stílusfüggő. A FIFA 96 persze hatalams mérföldkő volt a maga idejében, bizonyos vonatkozásaiban verte sokáig az utódait, másokban meg nem (a FIFA 97-ben legendásan könnyű volt középkezdésből gólt szerezni, azt nem próbáltam, de a 96-ban csak minden második-hamradik alkalommal jött össze nekem :).
Egy kalandjátéknál ez kevésbé játszik (nem az EGA-s King's Quest 1-re gondolok :) vagy egy körökre osztott stratégiánál (a régi X-COM-tól ugye az új is sok feature-ben elmarad, a Jagged Alliance 2 máig az egyik legösszetettebb swuad-based TBS, de ha van is fejlődés, tök jól játszhatók a klasszikusok). A Wolfenstein 3D-t viszont még source porttal se nagyon szívesen piszkálnám újra (a Doom 1-2 persze porba aláz ma is mindent), a Syndicate inkább sík egyszerű és a Dune 2-t, WarCraft: Orcs & Humanst sem játszanám 100%-ig autentikus formában szívesen. Akkor alakultak ki ezek a stílusok, és még az interface sem volt sehol.