311803
  • zorrobomber
    Véleményem szerint minden jel arra mutat, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben nem szabad nem hogy előrendelni, de 0day vásárolni sem AAA játékot. Kell várni pár napot, utánaolvasni, és nincs többé korpa, csak gyönyörű haj.
  • zorrobomber
    Ubisoft wants to expand Assassin's Creed audience to kids
  • Shep
    Én is ismerem az okokat de attól még nem ez a helyes eljárás. De amúgy igazad van! Kiragadott mondatrészekkel példálózni.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.24. 13:57:22
  • zorrobomber
    Nem értem mit csináljak, bégessek veled együtt? Te csak szitkozódsz, én meg néha gondolkozok is és próbálok a tünetek mögé látni és következtetni belőle. Arról nem is beszélve hogy ne én legyek már a hibás azért mert nem egyértelműen fogalmazol, bemásoltam már az előbb is a patchet osztó mondataid.
  • Shep
    Hát te kötekedsz folyamatosan mindenkivel szóval ..., most is leírtam ,hogy a fejlesztők a hibásak, erre te belemagyarázod, hogy a patchel van bajom, persze a hülye én vagyok, tudom.
  • zorrobomber
    Személyeskedés kártya? Nagyon berottyantottam.

Kőkemény határidők vannak a legtöbb fejlesztőcégnél, pénzből élnek ők is, nem úgy megy hogy Jancsika gépén kicsit szaggat akkor nem adjuk ki. Örülni kell neki hogy van Day1 patch(és Day ki tudja mennyi is) és kész, ha problémák vannak, akkor meg tudomásul kell venni őket, és okosan dönteni mielőtt kinyitod a pénztárcádat. És nem, nem az a megoldás, hogy felmegyünk az Eredeti Játékaink klubba, majd nagy billentyűcsapkodás után odamondunk mindenkinek és hupákolunk napestig. :) Szép napokat!

Ja és persze elő kell venni a múltkori hsz-eimet, ahol ecsetelgettem hogy miért rossz a preorder, persze akkor is biztos le voltam kutyázva, pedig, ha nem rendelne elő senki semmit, akkor igenis nagyobb esély lenne arra, hogy eltolják a játékok megjelenését, és normálisabb állapotban adnák ki őket.
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.24. 13:33:58
  • DarkSector
    Én ilyet biztos nem néztem, max mikor a keleti tv müsoros téma volt vagy torrent oldal, mert volt néhány dolgot onnan szedtem.
  • Shep
    Nem, arra utaltam ,hogy kapkodás, szerencsétlenkedés volt így kiadni a JÁTÉKOT, hogy első napos patchel kell javítani! Régen az volt jobb, hogy nem kötöttél bele itt mindenkibe, na azok voltak ám szép idők!
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.24. 13:10:13
  • zorrobomber
    De, a patchet szidtad:
    "...szerencsétlenkedés, kapkodás a fejlesztők részéről. Patch-ben kell kijavítani ,hogy egyeseknek egyáltalán elinduljon a játék, vagy, hogy legyenek árnyékok stb.?"
    Igen, patch-ben kell kijavítani. Hagyják úgy ahogy van? Tényleg nem értem miért kell állandóan elégetlenkedni, régen kiadták a játékot, aztán szartak bele az egészbe, az jobb volt?
  • Shep
    Nem a patchet szidtam.
  • zorrobomber
    Oké, de a játékot kell szidni és nem szerencsétlen day1 patchet.
  • benőmenő
    Az FC4-nél is szar van a palacsintában, mert TB videója óta más is jelezte ezt a droppolást gyorsabb haladásnál, főleg vezetésnél.
    De TB-nek még sprint közben is előjött a probléma, tehát nem nagyon létezik manapság hw, amin ne jelentene gondot.
  • Shep
    Hát szerintem az árnyékok hiányához, az optimalizálatlansághoz, a pályából való kieséshez, a levegőben járkáláshoz nem az első napos vásárlók tesztelésére lenne szükség. Igen, tolják el 1-2 héttel a kiadást de ne azokat szívassák akik megveszik frissiben a játékot, hogy játszhassanak vele, hanem ehelyett várjanak 2-3 patchre, hogy na majd talán akkor talán.
  • Shep
    Ígérettel tele van a padlás, tegnap sepertem le belőlük párat, hogy legyen hely az újaknak.
  • Voltan
    Úgy néz ki, van most egy olyan tendencia, ami nekem nagyon nem tetszik.
    Az új játékok eléggé vacakul futnak mostanság, és ezt még a sebtiben érkező peccsek sem orvosolják.

Most a Dragon Age Inquisition-t vettem meg, és hát nem megy tökéletesen,, elég komoly FPS ingadozások vannak, szinte mindegy, milyen beállítások mellett.

most nyáron újítottam gépet, szal most I7 4770, 16G Ram, Gainward GTX 770 4Gig, szóval nem nevezném éppen gyenge gépnek, ennek ellenére eléggé megizzasztják ezek az új cuccok. Lords of the Fallen is izzad kicsit, a Unity-t meg még nem vettem meg, az nekem még kivárós, nem sürgős.

De midenesetre, ha ez lesz a tendencia a jövőben az nagyon nem lesz jó...
  • wantonly
    Hmm.. Ha ezen a gépen szaggat, akkor nálam "örülök, ha egyáltalán elindul" kategória lesz.
  • kigyi
    Tény, de akkor is gáz ez így miért azoknak kell kitesztelni a játékot akik sok pénzért megveszik.... Tudom sok infó összejön nagyon sok tesztidőt lehet így megspórolni, de gáz ez akkor is.
  • zorrobomber
    Egyszerűen azért jön a patch mert megtehetik hogy jöjjön a patch. Ez így normális. Inkább ne jöjjön? Tolják el egy héttel a kiadást? Egy heti tesztelés lópikula azokhoz az eredményekhez képest amit launch day-en kapnak a felhasználóktól.
  • RatBaG #231886
    állítólag a mipmaps kikapcsolásával megszűnik az akadozás. majd patchelik valamikor ezt is...
  • ratgab
    Unity-nál pl vízválasztó lehet a 1.3-as patch, amiben teljesítménybeli javulást ígérnek.

Ami baromi aggasztó számomra, hogy bármit állítasz szarul futnak ezek a játékok, legalábbis Unity mindenképp. Szóval ott valami nagyon durván el van qurva! Mindjárt jól megnézem FC4-et is egy barátibb medium beállításon hogy muzsikál.
  • Botond #231884
    Szerintem ötletes bugosan kiadni a játékot, amit addigra már vmilyen úton módon úgyis megtörtek az arcok, és akkor suprise-suprise az el sem indul, vagy atomerőművön 5fps alatta meg 0 fps kb, és jön a day1 patch, amihez már nincs törés, így aki day1 vett az kis patchelés után tud játszani, aki nem az meg így járt. Ubi (és csatolt részei) mindig is lájkoltál a trükkös védelmeket (malacot gyártó öntöde settlers3ban), szerintem ez sokkal jobb irány, mint a vinót végtelen ideig pörgető védelem, vagy a korábbi 5 aktiválás limites hülyeség.

Persze sajnos én is tisztában vagyok a realitással, hogy 99%, hogy ez nem direkt volt, hanem csak simán balf*szok. :(
  • ratgab
    Tény hogy kényelmesebb belőni steamen, originen vagy uplay-en a letöltést aztán buhera nélkül tudsz játszani, úgy hogy ha jön javítás automatikusan települ. Hiába na a jót könnyen meg lehet szokni, igaz, hogy ezért némi pénzmagot is kell áldozni.
  • Shep
    Milyen kreatív harc? Megvetted lemezesen első nap, amíg nem frissítetted ugyanez volt. Ez nem harc, hanem szerencsétlenkedés, kapkodás a fejlesztők részéről. Patch-ben kell kijavítani ,hogy egyeseknek egyáltalán elinduljon a játék, vagy, hogy legyenek árnyékok stb.?
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.24. 11:00:49
  • kigyi
    Lehet én is csak ezzel magyarázom magamnak :D Valahogy elszoktam tőle nem szimpatikus bár az is igaz, hogy day 1 játékot egyre ritkábban veszek.
  • zorrobomber
    Nem lesz semmi baja az eredeti játékoknak a demózástól, én simán csak lusta vagyok hozzá :)
  • kigyi
    Én sem demózok már évek óta (talán még ebben az évtizedben nem is tettem) féltem az eredeti játékaim :)
  • zorrobomber
    Túl sok ubis játékod van már :D Amúgy nekem képek alapján határozottan szebbnek tűnt FC3-nál.
  • ratgab
    Köszi. Ezt az árnyék dolgot mindjárt le is tesztelem (az előbb high környékén próbálkoztam futtatni és nem gördülékeny így sajnos a futása). Amúgy árnyékokat szoktam először lelőni a bloomon kívül.

kigyi: Én már nemigen demózok, legalábbis ha a virágbolti verzióra gondolsz demó alatt. Főleg nem ubi játékot, mert szétbarmolja a patch az uplay-t. Nekem meg sok ubis játékom van már, szóval nekem nem ér annyit a demó.
  • Botond #231876
    Éljen a kreatív harc a warez ellen!
  • ratgab
    Eredeti természetesen. Valamelyik nap elgurult a gyógyszerem és megvettem kuponban a Unity-t, Far Cry 4-et és a Crew-t is.

I5 3470, 8gb ram, AMD 7850 oc 2gb-s (tudom én vagyok a hülye, de szeretem az AMD kártyákat, habár ez a 970-es, amiről volt szól itt pár napja elég meggyőző cucc..nekem fontos a fogyasztás és ennek a kártyának egész jók ezen adatai). Jah és legújabb videókártya driverrel néztem.

Zorrobomber: Szépnek szép. Legalábbis annyira, mint az FC 3 volt. Nekem megmondom őszintén nagyon bejön ez a hegyvidéki feeling, pedig eleinte nem rajongtam érte. Amúgy meg először feltekertem mindent úgy próbáltam és érezhető akadozgatás volt (na nem olyan vészesen, mint a Unity-nál) most majd megpróbálok kicsit játszadozni a beállításokkal. Sok reményt nem fűzök az eredményhez, mert állítólag ugyanaz van, mint Unity-nál...Bármit állítasz teljesítményben nem lesz javulás, ami teljességgel egyébként érthetetlen számomra (jobban mondva azt sugallja, hogy az Ubi Ukrajnai kirendeltsége képtelen optimalizálni, ugyanis mindkét játékban nagyon benne volt a kezük)
  • kigyi
    A demo verzió kicsit problémás, mert day 1 patch is kell sokat dobott a teljesítményen :)
  • Shep
    Idei ubis játékok nem lettek optimalizálva, bármit állítasz 2-3 fps eltérés van. FC4 esetében az árnyékok eszik meg a gépet leginkább.
  • wantonly
    Eredeti vagy "demo"? Milyen géppel? Nálam a 3. résszel is már rezgett a léc, úgyhogy én sem reménykedek.
  • zorrobomber
    De legalább szép is, nem? (FC4)
  • ratgab
    Végre (3. nekifutásra, mert mindig megzavartak) sikerült kipróbálnom a Far Cry 4-et. Most vagy tényleg eljött már a nextgen korszak gépigényben is vagy Uborkáék tényleg elfelejtettek optimalizálni. Far Cry4 ugyanis képes időként, főleg vezetés közben szaggatni.

Ennek fényében kíváncsian várom a GTA 5+Witcher 3 kombó mit fog nálam teljesíteni.... De nem reménykedek túl sok jóban....
  • kigyi
    Az, de a kártya pénzt lassan ki kell szedni valamiben :)
  • Tinman #231868
    Akkor bizony #231857
  • Shep
    Az ilyet rohadtul utálom, mikor lehet de mégsem.
  • genndy
    Steam Fall Sale kezdődik jövő hét csütörtökön (nov. 27. - orosz szivárogtatás meg PayPal szerint).
    (Tudom, drága, nincs is normális akció, az is barom aki ott vásárol. Ilyeneket felesleges is kommentelni, ezeket a poénokat már most lelőttem -.-)
  • zorrobomber
    Miért lennél bajban? :)