• zorrobomber
    Persze, egy pillanatra sem mondtam hogy rosszul teszik amit tesznek, én is hozok ilyen irracionális döntéseket(legutóbb: South Park, Obsidian, konzerv májkrém*(magyarázatot lásd lentebb)), csak próbáltam rávilágítani a másik oldalra, hogy ha néha kicsit hátrébb lépünk, és átgondoljuk mit veszünk meg előre, annak lehetnek más, hasznosabb következményei is(demo, nagyobb figyelem a minőségre), mint egy piros ingame kapucni, vagy pár dollárral alacsonyabb ár. Mert igenis van sok kiadó, aki akarva-akaratlanul, de valamilyen mértékben kihasználja ezt a "kiskaput" (Duke Nukem Forever, Colonial Marines, pénzfejő sorozatok), és igazából jobb lenne ha bezárulna, és nem lenne ilyen intézmény. Persze nem vagyok naív, tudom hogy ez egy darabig még így lesz, de ne védjük ezt az intézményt, és ne próbáljuk úgy beállítani, hogy a preorder logikus döntés, mert inkább káros a dolog, mint nem. Szerintem.

*Kajás analógia:
    Ha mindenki látatlanban venne kaját(és ugye sok ilyen ember van, hogy pl. csak az árat nézi, a címkét már nem), akkor még több szemetet, szóját, nátrium glutamátot, stb. sóznának ránk, csak azért mert ha megveszik ezt is akkor jó az(!!!!profit!!!!)! Ott is probléma a tájékoztatás, tájékozódás nélküli vásárlás hiánya. Mindegy, csak olcsó és nagyjából finom legyen(most akciós és van benne extra túrókrém(DLC), akkor nosza vegyük megfele).