• ratgab
    Csalás ha külső programmal rásegít a célzásra, vagy átlát a falon, vagy ha pénzt "teremt" magának a semmiből vagy ha halhatatlanná teszi magát 2 másodperc alatt.

Nem csalás, ha programba eredetileg beépített elemet használsz ki és így legalálisan szerzel tárgyakat (és a videóban se az hangzik el, hogy ezek garantáltan és minden esetben top tárgyak.... vegyesen esik minden féle, de nagy eséllyel esik jó cucc is). Ezt a helyet meg kellett találni, erre a távolságra rá kellett jönni, rá kellett jönni arra is ha a mobokat nem ölöd meg vagy túl közel állsz nem jön újabb hullám ellenség. Ráadásul mondja a srác, ha nem csapatban minimium 1 másik játékossal mész oda nem fogsz tudni ott farmolni. Ez nem csalás... ezért a tudásért meg kellett dolgozni, ki kellett próbálni és nem 2 gomb benyomásával szerzett előny, mint a csalók esetében segédprogramokkal történik (és most erősen túloztam szándékosan a gombok számával, mert egyrészt fogalmam sincs, másrészt soha nem használtam semmi ilyesmit).

Tegyünk már azért különbséget a fogalmak közt szerintem. Teljesen más az exploit és más a csalás. Ez a farmhely max exploitnak tekinthető, de azt is csak nagy jóindulattal. Ez egy tuti farmhely és ennyi. Sok játékban van ilyen hely.... Darksoulsban pl. vannak helyek, ahol bizonyos feltételekkel jól lehetett humanity-t farmolni... Akkor az is exploit vagy továbbmegyek az már csalás??? Szerintem nagyon nem.