-
Írtam Notepad-be egy összeszedettnek szándékozott, majdnem-wall-of-text-et a dologról, ami grebbert illeti, de aztán úgy döntöttem, hogy nem fokozom nagyon. Csak az első 2 bekezdés:
Úgy érzem, akkor itt félreértés van.
grebbert nem védelmezi senki - én sem.
Leírtuk sokszor (ki így, ki úgy), hogy grebber olyan, amilyen. Elfogadtuk így (ezt elsősorban a MAGAM nevében írom).
Vannak és voltak időszakai az elmúlt években, amikor egy átlagos magyar állampolgár havi fizetését költi el játékra villámgyorsan (gyűjtői, dobozos, és digitális kiadásokra egyaránt). Közben meg a konzolok játékokra nem költ, hangoztatja [sokaknak, főképp ugye a konzolokra is költő játékostársainknak, ilyenkor kinyílik a bicska] és önigazolóan ki is tart mellette. Meg tudjuk ebben az elhatározásában ingatni? Nem.
Nem hibátlan a srác, ahogy mi, többiek sem.
Közben meg önzetlenül segít bárkinek, akinek kell, aki kéri, önzetlenül és ha úgy hozza, akár előre megvásárolva azt, ami kell a másiknak.
Tavaly, ~1 éven át ezt jó páran megtapasztalhatták, amikor a gamersgate hibájából az érintettek számára 20%-os vásárlási kedvezményt adott. De nem csak akkor - legyen bundle, legyen gyors akció, legyen dobozos vásárlási lehetőség stb.
Cserébe néha kér segítséget, néha gyorsan és meggondolatlanul gépel be nekünk olyan dolgokat, amiken lehet, hogy élőszóban halva jókat röhögnénk.
Hogy az én véleményem is elhangozzék: én sem őt, sem mást nem ítélek el semmiért, ha egy mód van rá.
Warez kérdésben a topikban én senkiért sem tenném tűzbe a kezem. Sajnálom, ha így, szándékolatlanul és ismeretlenül bárkit is megsértettem, de ugye amit az ember nem lát azt nehezen hiszi el. Biztosan akadt olyan időszaka játékostársainknak, amikor meginogtak, "demóztak" stb.
Kiegészítés a steamgifts és a nyeremények, és az el-nem-indítás témakörében [mert ez valóban kényes dolog, amikor nem kis értékű játékok felajánlásáról van szó a két topikban, csoportnak és a teljes fórumnak]:
Jómagam is rendelkezem olyan játékkal, amivel 1 mp-et sem játszottam még. Csak STEAM-en van ~460 játékom, a felével biztosan nem játszottam a digitális rendszerben. S akkor ott vannak a dobozosok, a más rendszerbeliek stb. A Hörcsög (el)uralkodik.
A topik lakói is hatnak egymásra (ezt már sokszor kitárgyaltuk) - konform módon vásárlunk, emocionálisan, impulzívan. S ugyanígy jelentkezünk a felajánlásokra is.
Én próbálok csak olyanokra, amikkel még a Kaszás bekopogása előtt mindenképp akarok játszani.