• Rony94
    Megkérdezhetem hova valósi vagy? Mert itt, Szolnok megyébe lófasz sincs (bocsánat a kifejezésért). Szakmával még talán el tudsz helyezkedni, de érettségivel már nyögvenyelős. Tavaly érettségiztem le és csak idén találtam munkát egy gyártó cégnél. 4 hónapig dolgoztam, aztán azt mondták hogy 1-2 hét leállás van, addig nem kell és lehet bemenni dolgozni. Természetesen erre az 1-2 hétre nem kaptam pénzt, mikor ez lenne a normális (fizetett szabadság). Na de mindegy, sebaj ott hagytam őket a francba! Nem ajánlom azt a céget senkinek, amúgy is egy nagy rakás szar az egész (a körülmények elviselhetők, de a legtöbb ember számomra irritáló és gusztustalan beleértve a főnököt is).

Szerencsés vagyok, mert még fiatal vagyok (20 éves), úgyhogy nincs még nagy probléma. Fel is vettek egy OKJ-s képzésre, 2 év múlva lesz szakmám, szóval nagyon fasza eddig. Nagy eséllyel még akár környékbeli munkahelyem is lesz (legalább is nagyon bízom benne). Szóval nagy szerencsével lehet hogy én még el tudok helyezkedni, de vannak mások akiknek ez nem adatik meg.

Imy-nek például (ha nem tévedek) egészségügyi problémái vannak ami amiatt nem végezhet kemény fizikai munkát (szólj Imy, ha tévedek, de mintha pár hónapja írtál volna valami ilyesmiről). Plusz ő már kész felnőtt, nem is tudom hány éves 30-40 körülire saccolnám és neki már nem nagyon van ideje és pénze hogy tanulni járjon úgyhogy folyamatosan dolgoznia kell a megélhetésért. De nem tud sok pénzt szerezni, mert nem veszik fel sehova.

UI: Próbálok képben lenni az itt levő helyzetekkel, ha valamit nagyon rosszul írtam, akkor kérlek javítsatok ki!