Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Igenis számít egy játék ára. Ha pár euróért kiválóan szórakozok egy nem túl hosszú indifoson, akkor elégedett vagyok. Ha ugyanezt 50euróért játszanám meg, akkor csapkodnék és ideges lennék és követelném vissza a pénzemet. Ennyi.

Amúgy semmi sem ér 50eurót, SEMMI!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Shep
Tehát ha kussolsz akkor nem baj ha lopod a filmet 😊 Amúgy meg hónapok óta nem szóltam az árak miatt de mivel ez az egy ütõkártyád van így nem hibáztatlak 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

grebber
MacGyver is játékhõs lesz Öröm az ürömben,hogy csak mobilon.

Next PC upgrade: 2022

Shep
Ja amúgy sorozatot illegális letölteni, csak úgy szólok 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dzsini
Ugyanúgy komoly befektetés egy technológia (mondjuk új 3D motor) elkészítése, mint a tartalom megírása, beépítése. Ugyanúgy pénz befektetés ha mocap van benne, ha külön renderelt átvezetõk vannak, ha van (többnyelvû) szinkron, stb...

Leegyszerûsítve: lehet óriási befektetéssel közel nulla közvetlen "tartalmat" is elõállítani (pl. elsõ Crysis, ami igazából egy engine demó), de ha már kész van, akkor az újabb évadok elõállítása (lásd: évente megjelenõ folytatások) már arányosan kevesebb technológiai pénzt visznek el.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Shep
Hát pedig azok sem voltak hosszabbak csak akkor még hurka voltál és nem ment úgy a lövöldözés, mint most, ezt elég sokan elfelejtik. Anno pl a HL1 kitartott majdnem 2 hétig napi 1 óra játékkal, múltkorában meg pár óra alatt a végére értem. Régen sem voltak hosszabbak a játékok.

grebber
God Mode steam-en 1.39 euro lehet 4-e pakk lehet olcsóbb is csak megvenni nem lehet mert megint halott😞

Van a 4-es pakkra még 3 ember?

Egyre alább adja a valve a szinvonalat 😞

Ha 600 órán keresztül formálsz egy darab szart vagy készítesz egy kézmûipari mûremeket (kéretik nem belekötni a példának felhozott teljesen fals óraszámba), akkor elõbbiért el lehet kérni ugyanannyit, mint az utóbbiért.... Logikus (Not!).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

arty
Viszont van olyan, hogy infláció 😊
A játék gyakorlatilag ugyan annyiba kerül évek óta, a tartalom elõállításának költsége pedig még emelkedett is... valahol vissza kell/kellett venni és ez úgy néz ki a játékidõ (=tartalom) lett.

Forza.

Shep
Kurvára nem érted mirõl beszélek de mindegy. Csak hajtogatod ugyanazt, olyan vagy lassan te is, mint DS 😄

Színtiszta józan paraszti ész. Kevesebb tartalomhoz általában kevesebb pénzt kell befektetni az elkészítéshez.

Itt is bele lehet kavarni természetesen a különbözõ olcsóbb/drágább technológiákat. Leegyszerûsítve azonban teljes mértékben helytálló a megállapítás.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

arty
annyira nem ingoványos az és természetese a reklámköltséget az értékrendedbe nem kell odavenni 😊

de belátható, hogy egy crysis3 elkészítéséhez kellhet ugyan annyi munkaóra, mint egy darksoulshoz....

Forza.

Tinman
Nem kellenek a 2-3 órás TÚLÁRAZOTT játékok. Nekem nem.

Limbo nem volt túlárazott ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
A fostos kis ADSL-emmel? Egy 15 GB-os mkv fel is csorogna 1 hónap alatt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Cod 2 emlékeim szerint nem 5 óra volt ahogy a Medal of Honor Allied Assault sem. Ez csak manapság divat, hogy sajnálják a játékidõt a játékostól.

Sippie
vissza se seedeled? te mocsok 😄
Dzsini
A reklámköltség, a marketing beleszámít az "elõállítási" költségbe?

Ingoványos talaj, ha elkezdjük a bekerülési költségeket figyelembe venni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
PoE = online action-RPG, Planescape = RPG

Egy ligában játszanak, csak kicsit másképp. Ott az IWD, az pl. inkább action-RPG.

arty
"én meg azt vallom, hogy a minõségi sok óra ér sok pénzt, a minõségi kevés óra ezért kevesebb pénzt kell érjen."

a minõségi kevés órát nem ugyan annyi pénzbõl készítik? nem úgy volna helyes az értékrended, ha valamennyire figyelembe vennéd az elõállítási költségeket is?

Forza.

Sir Quno Jedi
Ki a tököm beszélt itt szerepjátékról?!?! <#wilting>

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

arty
"Kevés játékidõ = lustaság az én szememben."

Egy csõfpsbe hogyan teszel 200 órányi tartalmat?
Ne legyenek csõfps-ek? Vagy kerüljenek 230ezer forintba?

Forza.

Tinman
Nem, mert vannak olyan fejlesztõk akiknek vakon odaszórom a pénzem, mert tudom, hogy nem 4 órás lóbaxással szúrják ki a szemem.

DaS 2 is ilyen volt 30k-t (+22k majd a CE) dobtam ki rá úgy, hogy láttam belõle kb. 4 képet, meg 6 értékelésben láttam 9-10-es értékelést.

Tinman
Erõsen szimpi, bár a PS One/PS2 játékok ott vannak a Store-ba, PS3-on szaladnak is szépségesen, vettem is belõlük szép számmal.

arty
Ha ebben az országban nem büntetnék a játékwarezt, bithumenrõl szedted volna a Planescape tornamentet?

Forza.

Fpocok
Tinman
Toljá' végig egy Planescape-t (héé ma még nem is mondtam :-D) aztán utána beszélgetünk a minõségi szerepjátszásról. Puszi a procidra!

Fpocok
0 day játékvétel azért hülyeség, mert pár hónap alatt úgyis lemegy az ára. Magaddal baszol ki ha türelmetlen vagy. Persze aki megteheti azzal nincs baj, csak nehogy õ is megbánja. Manapság egyre kevesebb értéke van a játékoknak. Igazi, valós piaci értékrõl beszélek, amirõl Tinman is okítani próbál minket. Ennek függvényében magyar viszonylatban, magyar fizetésekhez 0 day-t venni nagy kockázat és hatalmas rajongás szüleménye csupán meg egy nagy adag türelmetlenség (rajongás velejárója).

Egy türelmes hörcsög bizony a kivárással jól jár ez nem is vitás.

1. kérdés Mi az a Fall?
2. kérdés Yaiba: Megnézem a videókat és eldöntöm tetszik-e (már megbocsáss,de szubjektív véleményekre nem adok.... támpontnak jók, de úgyis egyénileg dõl el, hogy valami levesz a lábadról vagy nem. Az, hogy JóskaPistának tetszett attól még nem biztos, hogy neked is fog.... Én mint a B játékok császára mondom ezt néktek...XD) Yaiba-nal meg meglátom az árcímkét és már röhögnöm kell, amúgy a hivatalos tesztek is ki szokták írni nagyjából mennyi játékidõt nyújt.

Wesker szokott basztatni, hogy ilyen-olyan játékkal miért nem játszok mikor jó. Hát nyilván mert nekem elsõ benyomások (Videók, inkfók) alapján nem jön be és ezután bármit írhat bárki ha egyszerûen nem és kész. Horror mûfaj eleve ilyen nálam.

Kritikákban a pontszámot nem érdemes nézni, mert az tévútra vezet, de az indoklásból lehet érdemleges dolgokat leszûrni, ha értelmes ember írta.

Szórakozást veszel. Nem mindegy mennyiért és nem mindegy mit! Ha ezt te nem érzékeled (én se tettem warezmatyi koromban csak toltam le sorban egymásutánban a címeket), azt sajnálom. Ebben a nowarez hozzáállásban benne van, hogy az ember néha szarbanyúl... Nem tudsz vele mit kezdeni, ez benne van a pakliban.

Sir Quno Jedi
Én a júzerek véleményeit olvasom el. A negatívakat elõször, hiszen a pozitívumokat én is jól látom elsõre, azt próbálják kidomborítani a reklámkapányban ugyanis. Steam mostanában jó erre, bepucukázom, hogy a negatívakat elõre és végigolvasom. Naaagyon hasznos ám. Persze a negatív kritika engem nem rettent el önmagában, sõt, lehet pont meggyõz a vételrõl. Felülbírálom és saját preferenciáim szerint értékelem.

Lásd. Tinma szerint a PoE-t bottal sem szabad piszkálni, én meg minden percét élveztem több karival is és csapatban is. Szal. a negatív kritika sem minden. 😄

ZsZso
5 órás film moziban <#wow1>. Azért már õk fizessenek, hogy végignézzem! 😛
(ez csak nettó kötözködés, semmi komoly)

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Shep
akkor egy kérdésem maradt ha senki nem vesz 0-day játékot, mert azok,m int tudjuk gyökerek és senki nem is warezolja le õket, mert azok mind megátalkodott rablógyilkos, pedofil, állatok akkor ti a becsületesség nagy hörcsög bajnokai, honnan fogjátok tudni ,hogy a Te Fall egy hulladék és, epizodikus és a Yaiba egy unalomba fulladó gyenge produktum? Na honnan? A kritikákból, amiket állítólag senki nem tart semmire sõt még csak nem is olvassa õket?

Annyit tennék még hozzá, hogy az már régen rossz ha egy játék azért lesz a ti szemetekben jó, vagy kevésbé jó, hogy mennyit fizettetek érte, aki ezt nem látja azt csak sajnálni tudom, ill dehogy is csak nevetek rajta, hogy mennyire becsapja saját magát.

Téma részemrõl lezárva.

wantonly
Tinman
Ebben van igazság.

Na az ütõkártya itt is van. De érdekes módon nem értekezünk arról, hogy ez vagy az a film milyen volt max ha nagyon bejött vagy nagyon nem. És nem beszélünk érdekes meglátásainkról a játékárak és értékelések kapcsán, amihez mivel nem legálisan nézünk filmet vajmi kevés jogunk és közünk van. Szerintem.

Tinman
Mert idehaza legális, ha nem lesz az, nem szedjük. Én biztos nem. Ráadásul azok közé tartozom, akik megnézés után azonnal törlik.

Tinman
ME-t X-en toltam le 5k körül volt, Full Throttle 8k ráadásul Black Label kiadvány. Sok volt értük? Igen :-(

Ellenben a 10k-ért pre-order vett BG 2-ért abs. nem sokallom az árat.

Tudom, hogy ez nektek Leáldban vesszõparipátok, hogy a minõségi kevés óra sok pénzt megér, de én meg azt vallom, hogy a minõségi sok óra ér sok pénzt, a minõségi kevés óra ezért kevesebb pénzt kell érjen. Fasza volt a Mirror's Edge nagyon is, de reggel leülsz elé, ebéd körül meg felkelsz.

Ne... ne sarkítsd ki ezt olyan irányba, hogy jó, akkor tolj egy zsé kategóriás RPG-t 500 órán keresztül és örülj neki, mert nem errõl beszélek.

Szerintem is mocsok nagy lehúzás mondjuk az új MGS-ért 10k körül elkérni.

Én mindig ahhoz hasonlítom, hogy kiadnék-e egy 5 órás filmért 12000 Ft. A válasz nem.

Kiadnék-e egy 5 órás filmért a moziban 3000 Ft.... Biztos, hogy nem. Innentõl kezdve meg már csak egyéni preferenciák játszanak.

Én ha vennék 3000-ért egy 5 órás játékot, akkor baromi csalódott lennék akármennyire jó is.

Most minek hozod ide az irodalmat? Az már tényleg teljesen más szórakozásfajta. Egy lapon nem is említhetõ szerintem a játékokkal annyira más.

Ott nincs játékidõ (olvasásidõ), ott csak élményfaktor van és semmi más. Nincs grafika, játékmenet, ott csak a történet a lényeges meg a mondanivaló. Játékokhoz vajmi kevés köze van (ennyi erõvel hozhattad volna valamelyik kolléga autós példáit is azok is legalább ennyire lettek volna helytállóak).

Kevés játékidõ = lustaság az én szememben. A repetatívitást meg ne keverjük ide, mert nem errõl beszélek, így meg ez már csak belemagyarázás.

Ár/érték arány. Ha kapsz 3000-ért 5 órányi szórakozást vagy ha kapsz 3000-ért 10 órát te melyiket választod (minõségi kérdéseket megint csak ne boncolgassunk, meg általános szórakozásról beszélek... nem kell ide most középszart meg repetítív dolgokat emlegetni). Ez már az az árkategória, ami általában nem megjelenéskor van így tudni lehet nagyjából mennyi játékidõre számíthatsz (meg amúgy is általában hírezik újabban... fontos infó).

Shep
Azért az érdekes, hogy nyomjátok a nowarez dumát de közben a filmtorrentelés az mehet ezerrel 😄

Shep
Igazad van, minden létezõ játékot lewarezolok, és soha nem vettem még meg semmit, mindezt azért teszem, hogy te ezeket mind felróhasd nekem ,hogy legyen minden nap némi öröm az életedben. Mindezt érted teszem te hálátlan dög 😄

Érdekes. Én a legtöbb új játék topikjában látok tõled hsz-t, sõt sok esetben elsõ meglátásokat is lehet tõled olvasni. Nem is warezolsz annyit valóban.

ZsZso
Nekem 1000 Ft -ért biztos jobban tetszett volna a Diablo 3. Értem amit írsz és igazat is kellene adnom neked, de az esetemben ez nem ennyire egyszerû.

Valószínûleg ahhoz lehet köze, hogy mekkorát csalódok. 10 rongyot csak olyan játékra adok ki, amitõl sokat várok. Ha nem váltja be a hozzá fûzött reményeket, akkor bizony rossz szájíz marad csak a végén. Persze csak közvetetten van köze így a játék árának a játékélményhez, de mégis befolyásolhatja.

NÁLAM így mûködik. Itt javarészt minden egyes földi halandóra szóló nagy igazságokat dívik megfogalmazni, de ezt én sajnos most nem tudom Neked nyújtani, bármennyire is szeretném 😊. Ellenben megpróbálok egy pici betekintést engedni egy elmeroggyant játékos életébe/gondolkodásába.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Tehát a Mirror's Edge-ért vagy a Full Throttle-ért sok lett volna indulóban a 3k is? Ezzel nem értek egyet.

Szeretem a hosszú és tartalmas játékokat, de az a legrosszabb, ha önismétléssel vagy grinddal kitolják a játékidõt, hogy "megérje" a játék az árát.

Ez a Ninja Gaiden viszont valóban egy minõségtõl függetlenül is túlárazott, letöltõs játéknak tûnik. Ezt nyilván érdemes szóvá tenni, de az már egy bonyolultabb kérdés, hogy a pontszámhoz mennyi köze.

Egy hardvertesztnél ugye ez megkerülhetetlen, de egy szellemibb terméknél vitatható. Vicces lenne most azon morfondíroznunk, hogy vajon a Bovarynét mennyiért vehette meg annak idején a francia polgár (de érdekes lenne olyan irodalom kritikát is olvasni, hogy az Anna Karenina hosszabb, ráadásul olcsóbb volt, tehát az a nyerõ), ellenben a korabeli technikai vívmányok érétékét nyilván meghatározza a múltba tekintve is, hogy a feltételek mennyire tették lehetõvé az elterjedésüket.
Shep
Thief-et sem warezoltam és mégis tetszett ti meg lehúztátok. Egyébként azt vettem észre, hogy itt a van sapka, nincs sapka esete áll fent, a lényeg az ,hogy tudjatok kötekedni, mert ebben lelitek örömötöket. Nem gond ez amíg egymást cincáljátok 😄

Shep
Nem mindent, összekeversz Grebberrel 😛

Shep
Leírom még egyszer és utoljára. Élvezeti faktorról beszéltem, annak meg marhára semmi köze ahhoz ,hogy mennyiért vetted, kaptad, teszter vagy, álmodtál vele akármi. Nem kritikusi pontozásról szólottam. Aki ezt nem tudja felfogni azzal nem tudok mit kezdeni. Ráadásul pont a hörcsögszekció magyaráz a 12e Ft-os árról 😄

Igaza van Aullah-nak. Nem mindegy, hogy hozzak egy példát kapsz 5 óra játékidõt 12000 Ft-ért, vagy megkapod ugyanazt 3000-ért. Nagyon nem mindegy. És ekkor még a 3000 Ft is eléggé soknak mondható, még ha a világ legjobb játékáról van is szó. 12000 meg egyenesen botrányos.

Mert te lewarezolsz mindent wazze. Nekem se számítana, ha warezmatyi lennék....XD (Azt, hogy késõbb megveszed-e egy rágó áráért meg vagy igaz vagy nem...<#beka3>)

Nem kívánom újra felhánytorgatni. Kicsit felhúzta magát a kolléga (bárkivel elõfordul egy rosszabb vagy feszültebb napon), majd lenyugodott kicsit és megbeszéltük.

grebber
Assassin's Creed módra folytatódhat az inFamous

Ez szemenszedett hazugság! Mert AC van kb mindenre és évente több is<#eplus2>

IMYke2.0.0.0
Én végigjátszottam többször is a "Lord of Destruction"-ig az alapjátékot.
Szerintem, épp hogy a LoD tette tönkre valamelyest az igazi Diablo 2-t a túl sok tárggyal, a rúnákkal, az újabb receptekkel, az egyes könnyítésekkel, az ambivalens és erõltetett új fejezettel és a LoD után megjelenõ <1.06 utáni> patchekkel.
Kellett a kiegyensúlyozás, de épp azért, mert elszúrták a LoD-dal.
Kellett a plusz tartalom , de nem ilyen áron.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.