Az a baj, hogy te a 10.000ft-os androidokat tekinted a mostani telefonoknak, ami olyan, mintha Tescóban kapható 15.000 forintos 150 játék egy kártyán "konzolokat" tekintenénk a currentgen csúcsának és azok alapján ekéznénk az Xbox 360-at.
Hát a rossz hír az, hogy a telefon piac sem más, mint a desktop játék piac, vagyis van a kis millió hardver kombinációs rész (android és Windows), ahol végtelen plusz 2 forintért se kapsz tökéletesen optimalizált cuccot, illetve van a zárt hardveres és szoftveres rész (konzolok és iOS), ahol bizony kisebb hardverre is jobban optimalizálható a cucc.
A két történet (PC vs konzol és android vs iOS) egy ideig ugyanúgy futott, de az emberek igenis tanulnak a történelemből, és egy fél éve feladták az androidos szélmalom harcot, mert láttak, hogy az már PC -n sem érte meg, hogy végtelen pénzért fejlesztenek vmit,ami 35 harverkombón reccenés mentesen fut, de a 36. féle hardverkombó tulajdonosai szétsírják a netet, hogy micsoda fos ez, plusz 85% fölötti a warez arány. Az elmúlt fél évben kijött nagy cimekből ezért nincs is androidos, persze ígérik, hogy majd, de szerintem az előző két ok miatt felejtős. Szóval mobil játék platform az bizony az iOS. Az meg már most hozza xbox360 szintjét sok játék esetén.
Ez a jövő. Sokaknak nem tetszik, de ez van. Én se voltam boldog, amikor megjelentek a konzolok, mert tudtam, hogy nekem a PC gamernek ez rossz lesz. Most a konzol van leszálló ágban, mert egy funkciós, és abban már nem a legjobb ár/teljesítmény aránnyal rendelkező vmi. Ezt felismerte a Sony és az MS is, nem véletlen pozíciónálják bluray lejátszónak, meg a nappali szívének a termékeiket.
Szóval mobilgaming a jövő, 3 év múlva egy iPad/iPhone komolyabb játékokat futtatt majd, mint egy ps4, vagy xboxone.