ratgab#144532
Empátia rövid fogalmi meghatározása: "Empátia az embernek az a képessége, hogy egy másik ember szempontját felfogni és megérteni képes."
"Egyetlen tulajdonosi felelősségem a mobilelőfizetésem" Látod, hogy lószart se tudsz rólam, pedig leírtam, hogy anyámmal felezzük a rezsit.
Nem attól leszel jó szülő, ha 18 éves korában elzavarod a gyereket ezt azért elárulnám neked.
Nincs párom jelenleg, akkor minek költözzek el? Hogy a nehezen megkeresett fizetésem egésze elmenjen megélhetésre, de verhessem a mellem, hogy jaj, de kurva önálló vagyok? Ha csupán anyagi szempontból nézed még mindig jobb, hogy a fizu fele megy el megélhetésre a többivel meg szabadon rendelkezhetem: Ruházkodhatok, szórakozhatok, kocsira tehetek félre. Aki ezt nem látja át annak van valami baja a pénzügyi érzékével.
Nyilván ha lenne egy komoly kapcsolatom akkor más lenne a helyzet.
Mindenki úgy dönt, úgy él ahogy az neki jól esik. Nem mondom, hogy ez az ideális állapot. Ideális állapot az, hogy jó zsíros összegek jönnek hó végén a bankszámlára, melyből saját házat, autót, családot tartunk fel, tudjuk támogatni a szülőket is anyagilag. De a nagy magyar valóság az, hogy ezt csak egy nagyon töredék része tudja az embereknek mind kivitelezni mindenféle hitelek nélkül. Nekem például jelenleg esélyem nem lenne saját lakást venni, még saját autót sem (és most erre nem kell replikázni, hogy kezdjek el spórolni a játékvásárlás helyett, mert még úgy is minimum 10 év lenne mire egy lakást összeraknék és akkor is kenyéren és vizen kéne addig élni). Mit küszködjek én ilyenekkel, mikor itt van ez a nagy ház?
Hitelt meg nem veszek fel az holt biztos. Albérlet meg gyakorlatilag szükségmegoldás lehetne, gyakorlatilag meg ablakon kidobált pénz. Lógsz a levegőben, függsz a főbérlőtől, hogy mikor rak ki a lakásból amikor olyan kedve van. Kösz nem kérek belőle, mikor itt a szülői házban ilyen veszély nem fenyeget.