• A1274815
    Alap, átlag felhasználóknak készűltek ezek a beállítások.

"Mégis milyen elbaszott ideológia alapján lehet az "normális", hogy egy oprendszer 1G ramot használ?!"

Sebességre optimailzáció + extra felhasználó igények (átlag + válalati).

A szerintem az ütemezett karban tartások és a defrag nagyon is hasznos.

"4. Mi a véres hányás indokolja a gépigény-növekedést _EGY KIBASZOTT OPRENDSZERNÉL_? Hirtelen 1000x annyi memóriát eszik meg az egérdriver? Vagy mi az isten? Egy új GUI még hihető, de azért 4-5xös gépigény növekedést nem nyomnak le ezzel a torkomon."

Első sorba a szólgáltatások, autamatikusan induló programok, bővebb API (nagyobb DLL-ek), új szolgáltatásai a felhasználóüi progrmoknak.

"Egyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t..."

Nem csak anyí lásd NEXUS6 hozzászólását: CPU hejett GPU számol.

"Aztán volt itt szó a csodás memóriakezelésről. FELHASZNÁLÓ vagyok. LE-SZA-ROM, hogy mit hova pakolászik a memóriában, meg milyen sorrendben. Józsi bácsitól sem kérdezem meg a kocsmában, hogy az új pacemakere miatt hozza-e lassabban a sörömet. Nem érdekel. De ha lassabban hozza, mint amihez hozzászoktam, akkor az idegesít. Nincs kedvem még egy sört rendelni, csakhogy kompenzáljam azt, hogy lassan jön. Inkább megyek másik kocsmába."

A végeredmény általábban gyorsabb.