A TfT és SC:BW szintjét eddig meg sem közelítették. AoE-ről nem nyilatkozok, teljesen más stílus, a CnC3 (és RA3) gyengén sikerült, jobb híján - és a csökkenő érdeklődés miatt - bekerült pár nagyobb ligába. A DoW a DC-re elért viszonylag jó balance és kellő komplexitása ellenére a squad rendszer gyermekbetegségei miatt nem lehetett sikeres, rétegjáték lett belőle, ahogy a CoH-ból sem. A DoWII pedig ezek keveréke, durván lebutítva, innentől ugyanaz a sors vár rá, csak az a pár jobb játékos is el fogja kerülni, akik az egyedi játékmenet miatt előbbiekkel még elvoltak (elvannak a mai napig). Megjegyzem, egykezemen meg tudom számolni, hány profinak mondható játékosa volt a fenti játékoknak, de a két nagyágyúban ők labdába sem rúghattak volna. A multi egészében nélkülözi egy profi RTS összes hozzávalóját, a community meg egyenesen gáz. SP-t én ki sem próbáltam, de a fórumok alapján DC/SS szintű skirmish kamucampaign. Szerintem a játék egy-két kevésbé lényeges aspektuson kívül nem méltó az elődhöz.