kukacos#36
Elvileg akkor lehetne valami a túlterheléses kifogásban, ha a 3G-s hálózatuk alul van méretezve ahhoz, hogy a beszédre használt telefonok egyszerre 10k-val töltsenek. A "normál" telefonbeszéd egy külön rendszert használ, de az is megeszik úgy 3-6kb/sec-et. A vicces az, hogy közben ugyanezek a cégek meg ezerrel nyomják az egyre nagyobb sávszélt igénylő contentet minden telefonra, az iPhone-on néhány országban ha jól emlékszem tévét lehet nézni, satöbbi. Kíváncsi vagyok, mikor érzik majd úgy a marketingesek, hogy már a legutolsó ügyfélnek is feltűnt, hogy valami nem stimmel :)
Én Angliában a three-t használom, ők kifejezetten támogatják a Skype-ot. Eredetileg ők is nagyon óvatosak voltak, átalakított kliensük van, ami egy belsős telefonszámot tárcsáz, és az tárcsáz tovább, szóval nagyon alaposan kontrollálják, mi mehet ki. Kezdetben csak más Skype klienst engedtek hívni, most már lehet tárcsázni is vele, szóval Skype díjakért tudom hívni mobilról Magyarországot :) Eredetileg egy feltöltéssel (min. 10 font) egy hónapra adtak jogot a használatra, most már három hónapra adnak, szóval úgy tűnik, kezdenek egyre kevésbé tartani tőle. Egyébként is nagyon korrekt cég, olcsó, korlátlan internet, és partner three-szolgáltatókkal tökéletesen ugyanazon az áron tudod használni a telefonod összes szolgáltatását több európai országban. Van egy gyanúm, hogy ezért nem akaródzik az O2-nek (az iPhone itteni terjesztőjének) ugyanezt a Skype-tiltást meglépni, mint a T-Mobile: van konkurrencia, aki jobb. A T-Mobile-t is ez tenné helyre, más cég konkurrenciája, aki jobbat, többet nyújt.