#92Tőlem idézted: Az első (azaz SP1 előtti) XP-t pl. megvettem annó, egyetemi akcióban. Az akkori körülmények között az sem volt kevés pénz.
Manapság meg egy oprendszer ára közelíti a 100.000 Ft-ot (közbeszerzés, liszenszjog). Nem csoda, hogy az emberek alternatív megoldásokat, vagy oprendszereket keresnek - széles e világban.
Ezt pedig Te írtad:
Ugyan nem szeretek senki pénztárcájában turkálni, de most mégis megteszem. Az, hogy itt vagyok, feltételezi, hogy van egy PC-tek (valszeg nem 386-oson lynx terminálon keresztül fórumoztok), van net előfizetéseket, stb. A Campus programban ingyen letölthetőek voltak az image-ek, ez nyilván egy óriási érvágás volt. A CD-ket meg talán 4-5 ezerért lehetett megrendelni? Hú, de mekkora érvágás mondjuk 5 évre levetítve. Havi 80 forint? Nem is tudtam, hogy ilyen csórókkal vagyok itt körülvéve...[/i]
Nézz az adatlapomra - igen, én mindent bejelöltem, veled ellentétben -, és láthatod, nem mai kakas vagyok.
2002-ben [amikor a Campus akció begyűrűzött Pécsre] bizony nem úgy kalkuláltunk mi, kései egyetemisták, hogy bizony megveszem a 10.000 Ft-os - mert annyi volt - liszenszt a CD-vel 2 évre és jól vagyok...
Én például egyetem mellett is dolgoztam, plusz éhbér ösztöndíj és nem költöttem sem gépre évente 100.000-eket, sem egyébre...
2000-ben vásárolt AMD-m még most is működik, testvéremnél... az volt az egyetlen gépem.
Tavaly cseréltem, és nem fél milliós masinára.
De az általad levadászott árak manapság lelhetők fel. A Vista mikor is jelent meg? 2007. Nézd meg az akkori árát. Én ugyanis arról gépeltem.
A másik, nézz utána, a közbeszerzés, mint olyan miről is szól - s hogy ugyanaz az áru mennyibe kerül vele és nélküle.
Álszent faszok vagytok.
Erre nem reagálnék ugyanolyan hangnemben, csak ennyit: azért próbálj más hangnemben észt osztani, s meglátod, sokkal több értelmes beszélgetés részese lehetsz - a valós életben is.