Ezért nem használunk mi Updatet! Csakis alternatív tűzfalakat meg spyware kereső programokat... Az update-s szarok úgyse sokat érnek, ami rés van a rendszerben, azt betömik és csinálnak újakat. Ha meg totál a biztonságra hajtanék, Linuxot használnék!
Igen, a linux az nyilván úgy jelenik meg, hogy by design NULLA biztonsági rés van benne. A biztonsági frissítések minden bizonnyal beszivárgó MS ügynököknek köszönhetőek, hiszen csak ők nem tudnak hibátlan kódot írni, mindenki más meg igen, ugye?
Gratula az update letiltásához. Az ilyen szűklátókörű barmok miatt van ennyi spam, botnet, online támadás és kártevő.
Az első (azaz SP1 előtti) XP-t pl. megvettem annó, egyetemi akcióban. Az akkori körülmények között az sem volt kevés pénz.
Manapság meg egy oprendszer ára közelíti a 100.000 Ft-ot (közbeszerzés, liszenszjog). Nem csoda, hogy az emberek alternatív megoldásokat, vagy oprendszereket keresnek - széles e világban.
Ugyan nem szeretek senki pénztárcájában turkálni, de most mégis megteszem. Az, hogy itt vagyok, feltételezi, hogy van egy PC-tek (valszeg nem 386-oson lynx terminálon keresztül fórumoztok), van net előfizetéseket, stb. A Campus programban ingyen letölthetőek voltak az image-ek, ez nyilván egy óriási érvágás volt. A CD-ket meg talán 4-5 ezerért lehetett megrendelni? Hú, de mekkora érvágás mondjuk 5 évre levetítve. Havi 80 forint? Nem is tudtam, hogy ilyen csórókkal vagyok itt körülvéve...
Az a 100 ezer meg micsoda? Otthonra bőven elég a HOME verzió, most kerestem rá:
- XP HOME kb. 26 ezer FT
- Vista HOME kb. 25 ezer Ft
Ha Ultimate kell, az 55 ezer. Szóval a száztól messze vagyunk, és akkor még nem is beszélünk a cégeknek, nagy szervezeteknek adott kedvezményekről (MSDN előfizetés, egyéb keretszerződések). Soha nincs az 100 ezer, max ha politikusok szerzik be.:))
Ha feltételezzük, hogy egy PC avulási ideje 3 év, akkor a legdurvább Vista Ultimate 'döbbenetes' havi 1500 forintra jön ki. Nyilván hanyattvág mindenkit, aki sok tízezres videókártyákat vesz, vagy csak az FPS-ek miatt félévente fejleszti a gépét. Ugyanmár... Álszent faszok vagytok.
az itt jelenlévőknek még fél giga ramja sincs átlagban , inkább 256 fele konvergál
Ehh, már megint a csóróság... De sajnállak titeket, tudnám minek fórumoztok itt, inkább menjetek dolgozni. Csoda, hogy éhen nem haltok.
Szót sem érdemes vesztegetni erre a 256 megás hozzászólásra. Szánalmas.
alap, a routerekben a microsoft.com letiltása
Okos...! Az egyetlen lehetőséget a géped frissítésére elvágod, de virus.com-ot, trojan.com-ot és társait simán beengeded. Tajgetosz-pozitívak-e vagytok?