mrzool#1212002-ben [amikor a Campus akció begyűrűzött Pécsre] bizony nem úgy kalkuláltunk mi, kései egyetemisták, hogy bizony megveszem a 10.000 Ft-os - mert annyi volt - liszenszt a CD-vel 2 évre és jól vagyok...
Akkor téged jól átvágtak. Én úgy emlékszem, hogy akkoriban 3000 forintot fizettem a telepítőkészletért, de az egyetemi IP címemmel ingyenesen le is tudtam tölteni az ISO fájlokat. Az emlékezetem tévedhet, épp ezért rákerestem a konstrukcióra, itt is 3000/5000 forintos árról írnak: http://www.sg.hu/cikkek/19513/microsoft_campus_szerzodes_telepitokeszlet_atadas
Én például egyetem mellett is dolgoztam, plusz éhbér ösztöndíj és nem költöttem sem gépre évente 100.000-eket, sem egyébre...
Képzeld én is dolgoztam az egyetem mellett, és én sem költöttem vagyonokat gépfejlesztésre. A mai napig megvan a 2002 körül vásárolt tualatin cerkám (nem volt egy drága gép akkoriban), egészen fél évvel ezelőttig azt használtam, mikor is új vasat vásároltam (kemény 80 ezer pénzért, mielőtt jönne a sárdobolás. Tehát én sem félmilláért.) Szóval nem tudlak sajnálni, hasonló körülmények közt voltam én is.
De az általad levadászott árak manapság lelhetők fel. A Vista mikor is jelent meg? 2007. Nézd meg az akkori árát. Én ugyanis arról gépeltem.
Akkor idézz már kérlek. Én most nem fogok keresgélni, emlékeim szerint hasonló volt az árazása akkor is.
A másik, nézz utána, a közbeszerzés, mint olyan miről is szól - s hogy ugyanaz az áru mennyibe kerül vele és nélküle.
Hol érdekel engem magánszemélyként a közbeszerzés? Most otthoni gépek magánfelhasználóiról beszélsz vagy közintézményekről? Próbálj már koncentrálni, csapongó vagy kissé.