194
  • IMYke2.0.0.0
  • mamo33
    Na igen! Erre szokták azt mondani, hogy van az a pénz...
    De azt hiszem, ebben az esetben nem erről volt szó!
  • IMYke2.0.0.0
    Így: (idézőjelek nélkül) ""

Azaz: ""
  • IMYke2.0.0.0
    Mellesleg: a Vista valóban egy jól működő béta operációs rendszer. De attól, hogy jól működik még béta.
    A Win7-es időzítéséből adódóan pedig felfoghatjuk egy kései SP2-esnek.
    Ami viszont rettentő nagy égés.

Tévedés ne essék, a Vista-t direk kihagytam - pedig lopott verzióban (nem büszke rá, de hát nem is keres annyit, hogy megvehesse) ott csücsül valamelyik hengertokban -, mert egy próba és néhány, mások által "Vista-tól nem féltett" gépére fel kellett telepítsem, be kellett állítsam [bőven sok volt], ám a Windows Se7en azért kap egy esélyt... warezben... és ha majd kijön a SP2 hozzá... akkor esetleg beújítok egy Home változatot, pénzért: cirka 2 év.
    :)))))))

• patt36
    hali hogy kell link olyat csinálni hogy szöveg és rákattintassz és bejön a megadott honlap!!!! link hivatkozás
  • IMYke2.0.0.0
    Semmi flame:
    Azért megnézném, mekkora átutalásról érkezett bizonylat a netbankjára... Microsoft Corp. Human Resourcing Management vagy Public Reletaionship hívószavakkal ellátva.

• mamo33
    Szerintem ezt a válaszod most te magad sem érted!
  • hottold
    igen, mert több szót nem is érdemel, csak annyit hogy együttérzően bólogassunk !
  • gettoharcos2
    igen, mert több szót nem is érdemel, csak annyit hogy együttértően bólogassunk !
  • gettoharcos2
    hidd el van heied a jövőképünkben neked és a hozzád hasollóknak, egy szép kis táborban Birkenau mellett...
  • mamo33
    Érdekes... még a linuxok atyja is elismerte, hogy a win 7 egy igazán jó os lesz!
  • mamo33
    Szerinted ki akar téged megfigyelni? Maximum egy kezdő elmeszakértő, hogy anyagot gyűjtsön a doktori disszertációjához!
  • mamo33
    Nekem is ilyen régi a gépem mint a tiéd, ezért meg sem próbáltam a Vistat. Most újítok, azon majd az lesz. Addig neked is várnod kellene a vélemény nyilvánítással, míg egy alkalmas hardware nincs a birtokodban!
  • Vorpal
    "Ezzel a hozzászólásoddal végképp leírtad magadat is, meg azt a cinikus globálcionista karhatalmat is amelyet képviselsz Visztástul Win7-estül."

Na és ez hol negatív jelző - sőt - ezt bóknak veszem.
    De képzeld annyira nem vagyunk gonoszak, hogy a magadfajtáknak ne szorítsunk majd helyet a jövőképünkben.
    Gondolom ti ezt nem így képzelitek velünk. Akasztanátok.
    Nembaj hottod - megbocsájtok neked.
  • mamo33
    Rengeteg ismerősöm rendelkezik pc-vel, de még az xp-t használók között sincs egy sem, akinek ne lenne minimum 1 Gb ramja! (nekem speciel 2 giga van peig én is xp-t használok, mert régebbi a gépem (még kb 3 napig!))
  • gkalcso
    Legyen: céges (3-10munkaállomás az idő előrehaladtával), hardver szükség szerint cserélve/fejlesztve és szoftverárat nem tartalmaz. A legújabb szoftver meg mondjuk a cégvezető igénye. Kedvezmény lehetőség szerint.
  • hottold
    Én egy szóval nem mondtam, hogy a bármelyik Linux is szar lenne...
    Össze lehet hasonlítani a Linuxokat is egymással és van amelyik disztró ebben van ami abban jó...
    Linuxot a Windowssal nem nagyon lehet összehasonlítani, mert másra valók.

Én a Windowsokon belüli összehasonlítás alapján mondom azt, hogy az XP/2000 idáig a legjobb OS-ük illetve a Win98SE... De a Viszta/Win7-et nem érdemes semmivel sem összehasonlítani, mert az égvilágon semmi fícsöre nincs, igazából foggalmam sincs, hogy egyáltalán kinek írták , mert ekkora lúzer nincs is , aki ezt meggyőződésből használja.
  • Sanyix
    Itt a probléma az, hogy a p4 már megjelenéskor szar volt :)
  • Sanyix
    "Stabilitásban már a Vista sokkal jobb. A Vista kernelében olyan szintű driverhitelesítés van, melyhez fogható incs sem a Linuxban, sem az OS X-ben."

Ez mekkora égbekiáltó marhaság! Hát persze hogy nincs semmi másban, mert egy értelmetlen faszság, vízgereblyézés. Max arra jó, hogy a láma felhasználók összevissza haxolt telepítős drivereit kiszűrjék... de ha szar drivert írnak alá ugyanúgy megfexik az egész rendszer ahogy (a linux nem, mert ott csak leállítja az adott eszközt, osx-ről nem tudok), mintha kínai haxxor drivert rakott volna fel valaki. Szép példák, pl az atheros lan driverek.
  • homeless
    Kína és a Microsoft:D:D:D:D::D:D:
    Pedig megfogadtam, hogy nem reagálok a hülyeségeidre, de ezt már én sem bírom ki röhögés nélkül:D
  • hottold
    arra való, hogy a Májkroszoft féle számítógépes operációs rendszer , a Vindóz eredetiségének leellenőrzésének állcázva magát, bárkiről bármilyen információt megtudhasson a Májkroszoft nevű cég, illetve azok a kormányok akikkel a Májkroszoft szerződésben áll (rendszerint Kína, Kolumbia és a harmadik világbeli diktatórikus államok elsősorban, de nem kizárólag)
  • toto66
    Bocsánat a tudatlanságért! (43 évesen talán megbocsátható)
    Mi a fenére jó az a "buznyák Windows Genuine Advantage "?
  • hottold
    Egy rendek kalóz XP-ben minden Microsoft féle trójai kezdeményezés és ez a buznyák Windows Genuine Advantage is , Automatic Update-estül GYÖKERESEN KI VAN IRTVA, és mivel napjainkban ez a legelterjetebb OS világszinten (ahogy ezt el is ismerik (kénytelenek inkább elismerni)) ezért küzdenek ellen foggal-körömmel és tűzzel-vassal , ezért ugatolnak itt 140 hozzászóláson keresztül a fizetett vorpal féle és hozzájuk hasonló vizstahuszárok.
  • hottold
    Ne menjünk messzire ! Ez a cikk is pontosan erről szól ! Nézd meg az utolsó mondatot:

"Redmondban nyilván azt remélik hogy ... egyre többen váltanak majd legális változatra (lehetőleg a Vista, avagy a Windows 7 valamelyik verziójára). "

Magyarán azt akarják hogy minél többen használják a trójai megfigyelő rendszerük lapját képező Windows Vistát és Windows 7-et... [b]a mostani elterjedt - kezdetleges trójaijukat kiherélt kalózpéldányokat ,pedig tűzzel-vassal ki akarják irtani, mert nekik az rohadtul nem jó, hogy ha nem tudnak megfigyelni senkit, mert így nincs bevételük sem az OS-ükből, sem a kormányok nem fizetnek nekik a globális megfigyelőrendszerekért és adatbázisokért.
  • hol9672
    Aha, progresszió, de mindig csak arra, amerre a kajmánok akarják, hát egy frászkarikát! ezek és a hasonlók csupán üres szlogenek...

DRM = Korlátozott használhatóság, korlátozott beavatkozási lehetőség.

Kis lépésekben beadagolva az emberek szinte bármit elfogadnak, lásd http://href.hu/x/8mcx és http://href.hu/x/8mcx

Trusted Computing linkek : (hát EZÉRT ugatok, mert a DRM csak az első lépés, a végcél a teljes ellenőrzés a gépünk felett)

http://tcpa.vajko.hu/ - KÖTELEZŐ olvasmány magyarul, részletes infók

http://www.lafkon.net/tc/ - VIDEÓK

A hírekben volt : http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22262
  • hol9672
    Aha, progresszió, de mindig csak arra, amerre a kajmánok akarják, hát egy frászkarikát! ezek és a hasonlók csupán üres szlogenek...

DRM = Korlátozott használhatóság, korlátozott beavatkozási lehetőség.

Kis lépésekben beadagolva az emberek szinte bármit elfogadnak, lásd http://href.hu/x/8mcx és http://href.hu/x/8mcx

Trusted Computing linkek : (hát EZÉRT ugatok, mert a DRM csak az első lépés, a végcél a teljes ellenőrzés a gépünk felett)

http://tcpa.vajko.hu/ - KÖTELEZŐ olvasmány

http://www.lafkon.net/tc/ - VIDEÓK

A hírekben volt : http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22262
  • hottold
    Ezzel a hozzászólásoddal végképp leírtad magadat is, meg azt a cinikus globálcionista karhatalmat is amelyet képviselsz Visztástul Win7-estül.

B0nFire: igaz. és lehet jönni ide az olyan dumákkal, bezzeg az XP is népszerűtlen volt a kiadása után, meg így, meg úgy, csakhogy a kiadása után
    2 évvel, már vezette a toplistákat, és vezeti máig. Ezenfelül még a drágalátós Windows ME sem bukott ekkorát, mint a Viszta, különösen, ha azt vesszük , hogy ez utóbbival állítólag milyen hűdesokat melóztak (de minek?)

Ezekután jön a Microsoft egy pixelre ugyanolyan OS-sel amelyen talán csiholtak valamit legalább a sebességeken , de ettől még ugyanaz a szar, eladják a rókát ugyanazzal a bőrrel (szó szerint ugyanazzal a szkinnel!) mégegyszer a sok pancsernak.. igazán már nem is érdekli őket hogy ki veszi meg vagy ki torrentezi le, őket továbbá már csak egy érdekli hogy minél több ember használja, mert így minél több embert figyelhetnek meg bármikor a beépített, immár felturbósított trójai globálcionista megfigyelőrendszereikkel.
  • Vorpal
    Jó, Zámbó Jimmy is eladott 6 millió lemezt - mégis egy hülye fasz volt...
    Hiába ahogy neked sem, az embereknek sem nagyon megy a progresszió.
  • B0nFire
    Mondjuk az igaz, hogy ezekre a grafikonokra azért ne tegye fel senki az életét. Mi az, hogy világviszonylat? Legtöbbször Amerikát jelenti, mert amit ők csinálnak, az mindig a világ-ez, meg a világ-az; nem vettétek még észre? Az amerikaiak csinálnak egy konferenciát, amin csak amerikaiak vesznek részt, és az Világkonferencia lesz.

Mellesleg felmerül a kérdés, hogy ki készítette ezt a felmérést, és reprezentatív-e vagy tényleges? Mert a reprezentatív felmérés olyan, hogy itt a házban megkérdezem 10 szomszédomat, majd a válaszaik alapján átlagolok, hogy ez a magyar emberek véleménye. Megtévesztő.

Harmadrészt pedig ha nagyon rosszindulatú vagyok, akkor írok egy újságcikket, amiben egy nem létező közvélemény-kutató cég adatait közlöm, amelyeket hasra ütve találtam ki. Persze, hogy hihetőbb legyen, csinálok hozzá Excelben egy grafikont, vagy diagramot, mert az látványos, és ha az emberek megpillantják a szép színekben pompázó oszlopokat, tortaszeleteket, sávokat az aláírt számokkal, legtöbbjükben fel sem merül, hogy kamu az egész. Legtöbbje úgy gondolkodik még ma is, hogy "Hát benne vót az újságba...!" De az, hogy milyen lapban, ki írta, létezik-e egyáltalán a felmérést végző cég, vagy csak a bolondját járatják vele, fel sem merül benne.
  • hottold
    ilyen kamu, összefotosoppozott grafikonokat én is tudok csinálni, és mutogatni a jónépnek , parasztvakítás gyanánt.... Vagy a másik eset, mikor a "gazdag"réten készítenek statisztikát , akkor persze, hogy senki sem fog a FIDESZre szavazni, mert jó nekik a zsarnok MSZP is , aki teletömi a zsebüket lóvéval. Ugyanez a HEIzet (Igen. Megcsináltuk. Szándékosan írtam így.) az IT/Tech statisztikákkal is... olyan helyen készítik (ha egyáltalán valós) ahol egy kicsivel többen használnak Visztát. De nézd már meg a számok , drága kis barátom még így is önmagukért beszélnek az XP-t így is több, mint 63% használja, és hány éves is ez a szaros Viszta ???
  • A1274815
    "1%-os használtsága világviszonylatban..."

Már megint hazudsz nárcikám! (nem elgépelés, mivel a nárcisztikus szeméyliség zavrra akarok utalni, bár vele szemben az 'r'-nélküli verzió is helytálló)

Itt a világviszonylatban mért! Fenrúárban vaol majdnem 23%-on a Vista elterjedsége.
  • hottold
    [nagy][b]Én tkp. annak örülök a legjobban , hogy ez a Win7 ugyanolyan rakás szar lett - ráadásul pixelre ugyanolyan- mint a Vista... így legalább pontosan ugyanakkorát fognak vele bebukni és pofáraesni, és ugyanúgy marad a kb. 1%-os használtsága világviszonylatban...
  • mrzool
    Kiszámoltad már, hogy mennyibe kerül egy munkaállomás szoftverköltsége mondjuk 15 évre visszamenően, végig az elérhető legújabb MS termékeket használva?

Több sebből is vérzik a kérdésed... Először is otthoni vagy céges környezetről beszélünk? Milyen gyakran cseréled a hardvert? Mennyivel növeli meg a hardver árát a hozzá adott OEM szoftver? Miért kéne az elérhető legújabb MS termékeket használni? Ki kényszerít rá?

Ha céges, akkor az előző kérdések természetesen állnak, de vegyük még hozzá: mekkora kedvezményt kapott a cég a mennyiségi licenszvásárlás miatt?
  • mrzool
    2002-ben [amikor a Campus akció begyűrűzött Pécsre] bizony nem úgy kalkuláltunk mi, kései egyetemisták, hogy bizony megveszem a 10.000 Ft-os - mert annyi volt - liszenszt a CD-vel 2 évre és jól vagyok...

Akkor téged jól átvágtak. Én úgy emlékszem, hogy akkoriban 3000 forintot fizettem a telepítőkészletért, de az egyetemi IP címemmel ingyenesen le is tudtam tölteni az ISO fájlokat. Az emlékezetem tévedhet, épp ezért rákerestem a konstrukcióra, itt is 3000/5000 forintos árról írnak: http://www.sg.hu/cikkek/19513/microsoft_campus_szerzodes_telepitokeszlet_atadas

Én például egyetem mellett is dolgoztam, plusz éhbér ösztöndíj és nem költöttem sem gépre évente 100.000-eket, sem egyébre...

Képzeld én is dolgoztam az egyetem mellett, és én sem költöttem vagyonokat gépfejlesztésre. A mai napig megvan a 2002 körül vásárolt tualatin cerkám (nem volt egy drága gép akkoriban), egészen fél évvel ezelőttig azt használtam, mikor is új vasat vásároltam (kemény 80 ezer pénzért, mielőtt jönne a sárdobolás. Tehát én sem félmilláért.) Szóval nem tudlak sajnálni, hasonló körülmények közt voltam én is.

De az általad levadászott árak manapság lelhetők fel. A Vista mikor is jelent meg? 2007. Nézd meg az akkori árát. Én ugyanis arról gépeltem.

Akkor idézz már kérlek. Én most nem fogok keresgélni, emlékeim szerint hasonló volt az árazása akkor is.

A másik, nézz utána, a közbeszerzés, mint olyan miről is szól - s hogy ugyanaz az áru mennyibe kerül vele és nélküle.

Hol érdekel engem magánszemélyként a közbeszerzés? Most otthoni gépek magánfelhasználóiról beszélsz vagy közintézményekről? Próbálj már koncentrálni, csapongó vagy kissé.
  • tomcsa4
    De hallod. Most mi a baj vele? El lett mondva, hogy nem okoz problémát. És ha én felrakok egy drivert, szeretném ha alá van írva digitálisan. Mert mindenféle szart nem akarok látni a gépemen. Ez okoz nekem bajt? Megsúgom, felrakhatsz mindenféle szart, csak jelez, de nem üti ki a setupot. 64 bitesnél vizsont ne is reménykedj ebben. Levágja és szia. De egyre többen használják a 64 bites Vistát és nem panaszkodnak. Lehet ez is túl van fújva? IGEN!
  • A1274815
    Nem csalódtam benned, úgy teszel továbbra is, mintha nem látad volna za XP Kernel módú DRM-jét.
  • tomcsa4
    GF 7-en*

Ennek a megoldása sajnos HW cserét igényel. Tehát aki olyan VGA-val rendelkezik, annak cserélnie kell sajnos.
  • tomcsa4
    Nem kel felhívni. 32 bites Vista alatt kikerülhető. 64 bites alatt viszont nem. MS tudja, hogy miből lesz gond és miből nem.

A cikkhez még annyit, ohgy nem minden full HD ready TV képes az 1920x1080-as felbontásra. És ez nem a Vista hibája, ha géphez kötöd.

HDCP: az viszont igaz volt, ohgy bizonyos Xxxx- kateges Radeonon és F7-en a HDCP mégsem volt HDCP. Ebből botrány lett stb, de ez nem az MS hibája és pláne nem a Vistáé. De azért nem akarja lefikázni a Vistát a cikkíró.
  • tomcsa4
    Iponon is vagyok, valaki belinkelt egy "10 ok, maiért nem váltok Vistára" cikket. Ismerem a cikkírót, meg sem lepődtem, hogy egy 10 éves IQ szintjét nem éri el.

Nem kellett csalódnom, tényleg nem éri el. Elolvastam a 10 pontot, amiből kiröhögtem 9-et. Melyiket nem röhögtem ki? A vezérlőpultosat. Van akinek szokatlan van akinek nem az elrendezés. Ez volt az egyetlen értelmes része a 10 pontnak. De a cikkíró netszere hülye, szóval nem lepődtem meg.

Arrakistor balfasz barátom megjöttél? :) Akkor a Te logikád szerint a Linux a legszarabb (0,6%), az OS X dettó szar (8,4%), legalábbis jóval szarabbak, mint az XP, mai vezet. De akkor miért isteníted a Linux disztrókat?
  • hol9672
    Ezért : http://tech.slashdot.org/article.pl?sid=09/02/16/2259257

Mert egyre durvább lesz. MOST kell tiltakozni ellene. Akár azzal, hogy nem használjuk azt a vacakot, akár azzal, hogy felhívjuk a figyelmet mindezekre