• [NST]Cifu
  #42
  Tessék mondani, mikorra megtaláljuk lesz még kikkel kolonizálni? Vagy lesz még egyáltalán honnan elindulni?

  Egy faj túlélése szempontjából éppenséggel előny az, ha terjeszkedik, kolonizál, bolygóközi és csillagközi szinten is. Tehát hosszú távon az emberiség túlélőképességét növelik. Emiatt tehát inkább olyan oldalról lehetne megközelíteni, hogy miért nem támogatják agresszívabban a bolygóközi (majd később a csillagközi) kolonizációt...

  Bocs, hogy megint ironizálok, de elsősorban azt kellene megbecsülni és azért tenni ami van, szerintem. Először a Földet kellene megbecsülni, majd utána kacsintgatni másfele.

  Hmmm... az emberiség az emberes űrkutatásra olyan évi 10 milliárd dollárt költ jelenleg (tehát a világ összes országa együtt). Ez észveszejtően pici szám a fontosságához képest. Tehát miért is fáj neked annyira, hogy erre áldoznak pénzt?
  Ha meg akarod menteni a Földet, amúgy először meg kell ismerned. Ehhez az utóbbi időkben leginkább az űrkutatás nyújtott segítséget, próbálj meg műholdas képalkotás nélkül bármilyen természeti hatást vizsgálni, kezdetnek. :)

  De az megnyugtató, hogy a gazdasági válság tényleg nem érinti az egész világot....

  Na ja, ha esetleg elgondolkoznál, hogy egy űrutazást mennyivel előre dolgoznak ki, esetleg megértenéd, hogy ez már azelőtt megvolt szervezve, mielőtt a gazdasági világválság kirobbant volna. :)