• NEXUS6
  #35
  Szerintem is kicsit naívság azt gondolni, hogy aki az űrkutatásba (és speciálisan az állami űrkutatásba) ad pénzt, az az Emberiségért tesz valamit. Lehet, hogy ez valamikor változni fog, de jelenleg nem ez a helyzet. Az űrhajózás, űrkutatás a gazdagok és a politikusok játszadozása volt és az is maradt.

  Azzal, hogy Simonyi ebbe a rendszerbe száll be, ebbe adja be a pénzét, semmi nem változik bármennyit is rádioamatörködik majd fenn az állomáson középiskolásokkal.

  Technológiailag kb 20-30 éve adottak a feltételek, hogy a kormányok kialakítsanak egy jelentős gazdasági értékű űripart, ami az autógyártással összemérhető hatású lehetne, akár a kisember szempontjából is. Ehhez kapcsolódó termékeket előállító gyárban dolgozhatna, űrutazáson vehetne részt, vagy más égitestek kolonizálásában. Az űr maga végtelen erőforrást jelent az emberiség számára, ha csak a Naprendszer közelebbi régióit nézzük.

  Azoknak akik 50-100 éve már a jelenlegi világrend csúcsán vannak, nem érdekük, hogy új tényezőket hozzanak a rendszerbe. Kinek hiányzik, az olcsó űrtechnik, hogy az emberek (a legjobb képességű alattvalók) milliószámra menjenek az űrbe, ott új politikai erőket létrehozva.
  Azzal, hogy annak idején Európa elkezdte a gyarmatosítást egy csomó olyan országot hozott létre, akikkel most versenyeznie kell pl pont Amerikát.

  Hát kinek hiányzik ez, még ennél is magasabb szinten??:)))