Szerintem zvaragabor összefoglalta a lényeget. Teljesen egyet értek. Ezek a marhaságok már réges rég túlmutatnak a terminátor világán és had ne mondjam egyáltalán nem vagyok kiváncsi rá. Az első trailerek tetszettek biztatóak voltak, de most hogy már tudom milyen hozzáállásal készült a film igazából nem várok tőle sokat.
Szóval addig jó egy történet ameddig bele tudod élni magad. A T1-2 még realisztikusnak mondható, legalább is a tudomány szempontjából. A gépek okosak lesznek elszabadulnak és fejleszik magukat. Egyetlen céljuk hogy kipusztítsák az embereket. A T-3 ban kicsit már megkavarják a dolgokat, de lényegében itt nem történik semmi, innen még jól ki lehetett volna jönni egy sokkal ütősebb folytatással.
Ha engem kérdeztek nekem a T1 az alap, tehát amit ott kyle elmond és kyle egyáltalán nem említ semmifajta T800 ast vagy T888 ast. A T100 est említi ami 2029 ben a legfejlettebb típus volt vagyis már tudtak húst rakni a gépvázra, és ha jól gondolom akkor arra következtetésre is juthatok hogy ez tulajdonképpen a skynet érdeme, hiszen a lopakodásra és a beszivárgásra szakosodtak a háború során. Ezek után elég meglepő lenne ha már 2003 ban embert raknak egy gépre, és ezt úgy teszik meg hogy a jövőbeli skynet céljait még senki sem ismerheti, hogy ezt majd jól felhasználhatják más emberek irogatására mindegy, vóóót angyal project.... Szóval akkor mégsem a skynet akarta megsemmisíteni a világot ??? A lényeg hogy john és kyle 2029 ben, kyle elmondása alapján betörnek a skynet központjába ahol megnyerik a háborút, a skynet mint egy utolsó lehetőséget kihasználva visszaküldi a T-100 ast az időben hogy kinyirja johnt még születése előtt mindezt megakadájozva. Kyle azt is megemlíti hogy a skynet nem volt midíg ilyen fejlett a háború során. Fejlesztgették a gépeket hogy minnél jobban be tudjanak férkőzni az emberek rejtekhejére, először gumiból volt a maszkjuk a testük amit ki lehetett szúrni, majd csak ez után kezdtek el úgy kinézni mint az emberek.
Egyébként fan oldalakon olvasgattam hogy a skynetnek egyáltalán nem volt célja az emberekre való hasonlítás. A skynet alapvetően felsőbrendűnek gondolta magát az embereknél és ezért kezdte írtani őket.