• hottold
    - VHD image-ek natív kezelése, VHD boot(!)

nem rossz, de igazán nem is tudom, hogy ez mire jó? igazán mi értelme van? ha a rátelepített OS elindulni NEM akar? ezenfelül, pedig folyton jönnek hogy a Win7 ílyen meg olyan felhasználóbarát lesz, de akkor légyszives magyarázd már el mi ez a VHD boot egy átlaglúzernek , kösszéken !

- DirectAccess (már csak emiatt önmagában megéri a váltás)

Direct Access: , nos én nem vagyok se átlag se lúzer, de ezt nekem magyarázd el hogy mi értelme van, mert én tudok rá vagy 4 alternatívát egyenként és külön-külön is 2-3x jobb megoldásokat...

- Bitlocker hordozható eszközökön is

oda ne oldalazzak, csakhogy a truecrypt régóta működik bármilyen eszközön és nyílt forráskódú, tehát tutira nincs benne kiskapu, meg "figyeldakezemmertrodolfóvagyokéscsalok" hátsóajtó , amit csak a microsoft tud kinyitni...

- location awareness

pfff ez is csak újabb felesleges futó folyamat, ami nélkül idáig is megvoltunk még a Win2000-rel is, ugyhogy kössz szépen de nem kell, ugyanúgy mintahogy a másik 24 alapban Automaticusan induló Servicére SEM.

-multitáccs

hát... eddig is megvoltunk nélküle nem fogok emiatt egy trójai erődöt telepíteni a gépemre, valszeg XP-re is lesz majd natív driver támogatásuk az ilyen , egyébként kétes fogadtatású eszközöknek...

- fokozott biztonsági és optimalizálások bla-bla-bla

ehhez nincs mit hozzáfűznöm, szinte magától értetődik, hogy minden windóz jobb, szebb , gyorsabb stb.. mint az eredeti , legalábbis így hirdeti magát, aztán szép lassan kiderül, h ugyanúgy vannak benne kiskapuk mind a microsoft részéről szándékosan, mind harmadik fél részéről véletlenül.

- az UIhez végképp nincs mit hozzáfűznöm , kicsivel lejjebb találsz egy videót , ami ÖNMAGÁÉRT BESZÉL, egy Beryl fut Windows XP-n és ISZONYATOSAN MEGALÁZZA a Viszta szkinjét... ennyi... nincs több kérdésem tisztelt bíróság