Ami nem került be a Windows 7-be

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem kellenek ide Alma es Pingvin rajongok, nyirjatok ti szepen egymast:-)))

http://gaborszantai.co.uk/

Vogel
Remélem lesz win98as felület.

mflex
hottold, gettoharcos= vajon kiki <#nyes>!!
megmondtuk már többször, hogy az XP imádatoddal, meg az 50 alreg idióta nickeddel, húzz az XP-tõl elélvezõk topikjába és odd verd ki te agyvelõgyulladás, mert érteni nem értesz hozzá,ezt már többször tapasztaltuk.

<#kocsog>

What about the forests?

mester ! elõbb talán neked kéne elmagyarázni végre mik azok amiket lentebb leírtál, és hogy mire valók ... ha másért nem is, tanulságképpen a kezdõk számára <#eplus2>

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

Ez az, csak így tovább... Ha az érvekbõl kifogytál, akkor jöhet a szemellenzõ, jöhet az emberek két részre osztása, majd a másik oldal démonizálása. Harmadik, negyedek vagy sokadik alternatíva nincs, minden fekete-fehér, minden olyan egyszerû és világos ezen a világon, fõleg az IT-ben.

Taníts, mester!

aki pedig nem átlaglúzer és ennek ellenére itt van, az vagy a Microsoft fizetett embere, vagy pedig a Viszta vonal esküdt ellensége, mint pl. én is volnék.

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

az átlaglúzer KIZÁRÓLAG annyit fog fel ebbõl az egészbõl, hogy KÉT nagyságrenddel nagyobb gépet kéne hozzá vennie hogy egyáltalán elinduljon rajta a Windos 7 vagy ha vánszorog is a gépén, akkor is egy XP ugyanazon a gépen száguld, még akkor is ha szétlámerkodja, szétnyüstöli az idijóta vírusirtóival meg a tûzfalaival stb..

annyit fog még fel belõle, hogy csilivili meg minden, viszont a lenti videót megnézvén továbbá fel sem fogja telepíteni, hanem marad az XP-nél és ráhúz egy Inspirate-et vag Berylt.

Aki nem átlaglúzer az ott kezdõdik , hogy BE SEM JÖN EBBE A TOPIKBA, MERT OLYAN NAGY ÍVBEN FOSIK AZ EGÉSZ VISZTA VONALRA !!!!

elhiheted hogy én is lefosom az átlaglúzert, viszont akkor, kinek készül ez egyáltalán? mert az átlaglúzer nem fogja érteni, hogy miért jó ez neki, aki pedig kompetens az nagyívben fogja lefosni, kb. ugyanúgy mint a Visztát, és minthogy a Vista is emiatt lett egy irdatlan nagy bukása a Microsoftnak.

Mert ha nem az átlaglúzernak készül, akkor mégis miért teszik tele idijóta UAC-okkal és még egy nagyságrenddel idegesítõbb idijóta baromságokkal??? <#falbav><#conf><#csodalk>

Hottold: Lefosom az átlagjúzert, és azt is, hogy nektek ezek a technológiák nem mondanak semmit. Akkor nyilván nem vagytok érintettek, nektek nyilván elég egy fakocka, játsszatok vele. Amíg nem tudsz túllépni az XP mániádon és nem vagy hajlandó szakmai téren hozzászólni, tök felesleges veled bármilyen vitát folytatni...

Persze, eddig is sok minden megoldható volt kerülõutakon, x különféle alkalmazás feltelepítésével, egymáshoz konfigurálásával, y fórum/levlista/whitepaper átbújásával, majd imádkozás után esetleges mûködésével. De azt persze szidni kell, hogy az MS most összepakolja ezeket egy termékbe, úgy hogy a 0. perctõl fogva minden mûködik. XP mindörökké, ugye?

BonFire: mégis mit akarsz lefordítani? Van magyar Win7? Magyarok írják? Én nem tudok róla. Ellenben arról igen, hogy ezek új technológiák, felteszem bejegyzett nevek, és bizony Redmondban angolul jegyezték be õket. Sejtésem szerint a magyar fordításban is minden marad ezen a néven (mit akarsz lefordítani a VHD-n? legközelebb az EXE-t akarod magyarosítani? a bitlocker meg eddig is bitlocker volt a vistában is), max a location awareness kap vmi remek fordítást. És akkor mi van, tényleg ezen kell lovagolni?

Ha pedig az idelátogatók egy részét valóban érdeklik ezek az fícsörök, akkor az angol nevet beírva a keresõbe nyilvánvalóan nagyságrendekkel több találatot fognak kapni, mintha idevetnék vmi saját kútfõbõl kitalált fordítást.

Arról nem is beszélve, hogy elõbb-utóbb az átlagjúzer is használni fogja ezeket a technológiákat, legfeljebb nem fog róla tudni. De ti, nagy SG huszárok, 2009 elején megmondjátok, hogy ez mind szar, és soha senkinek nem fog kelleni, ugye?😊

Nekem az összes Win 7 cikkbõl az csapódott le, hogy a Vista javított változata, Vista fícsörökkel; az ilyen szarságokat meg sem említették

Ez honnan jött le? Szakmai oldalakon vagy ilyen sg-s, blikkes egyéb szenzációhajhász helyeken láttad? BTW nyilván a Vista javított változata (az meg az XP-é, az XP meg a 2000-é, folytassam?), most aztán nagy újdonságot mondtál. Szerinted ki kell dobni az MS-nek a forráskódot, és nulláról kezdenie minden terméket?

szerintem kizárólag a beépített trójaiakat tuningolták és turbózták fel<#szomoru1>

hát igen, a BOnFire is pl. egy szép Õsmagyar név <#eplus2>

B0nFire
Én általában nem szoktam veled egyetérteni, de kivételesen igazad van. Számomra - és szerintem nem vagyok vele egyedül - ismét csak a nagyképû süketelés csapódik le egyes hsz-ekbõl.

"- VHD image-ek natív kezelése, VHD boot(!)
- DirectAccess (már csak emiatt önmagában megéri a váltás)
- Bitlocker hordozható eszközökön is
- location awareness"

Gondolom, én vagyok a hülye, hogy gõzöm sincs, mik ezek, de gyanítom, ha annyira népszerûek és jó dolgok lennének, magyarul is meg lehetne nevezni õket. Nekem az összes Win 7 cikkbõl az csapódott le, hogy a Vista javított változata, Vista fícsörökkel; az ilyen szarságokat meg sem említették. Vagy ha igen, nem hangsúlyozták túlságosan, ha ennyire nem hagyott nyomot.

Igenis tessék elképzelni, hogy nem mindenki programozó, és az átlagjúzert tényleg marhára nem érdekli a pc vagy az OS lelkivilága, nem akar elmélyedni benne, és igenis elsõsorban a csilivili kinézettel és kézreállósággal lehet villantani a vásárló elõtt. Mert ha ez nem így lenne, még mindig parancssorból futtatnánk mindent.

Csak nem értem, miért kell itt oltani a népet, hogy "ha nem értesz hozzá, bunkó troll vagy, aki csak flémelni tud...", meg kétoldalnyi idegennyelvû cikkbõl egy magyar nyelvû fórumra beidézni. Mert ha már idéz valaki és azzal érvel, akkor vegye a fáradságot, hogy fordítsa is le! Egyelõre itt még a magyar a hivatalos nyelv, ezt legtöbb fórumon szó nélkül kimoderálják. És bocsásson meg a világ, de nem mindenki beszélhet angolul, mert ilyen alapon hivatkozhatnánk arra, hogy akkor beszéljünk kínaiul, vagy oroszul, mert azt is beszélik annyian, mint az angolt. Ja, csak ott megállna a tudomány, és nem tudná minduntalan a felsõbbrendûségét csillogtatni a csúnya herpeszes Ödönke!

És most el lehet hordani engem is mindenféle õstuloknak! Meg van engedve.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

szeretett Windows XP-nk is anno még eredeti formályában igenis TELE volt beépített trójai rendszerekkel , mégpedig a Microsoft részérõl, de vannak hozzá igenis jó kalóz-törések , amikkel ezek KIkapcsolhatók, vagy alapban már ki vannak kapcsolva.

majd ha a Windows 7 legalább annyit fog tudni, mint az XP és tényleg 100% kompatibilis lesz vele, valamint ezek a rendszerek lekapcsolhatóak lesznek, AKKOR, MAJD, TALÁN (!) elgondolkodok rajta, hogy TESZTELJEM-e tovább <#falbav><#taps><#eplus2><#mf1>

- VHD image-ek natív kezelése, VHD boot(!)

nem rossz, de igazán nem is tudom, hogy ez mire jó? igazán mi értelme van? ha a rátelepített OS elindulni NEM akar? ezenfelül, pedig folyton jönnek hogy a Win7 ílyen meg olyan felhasználóbarát lesz, de akkor légyszives magyarázd már el mi ez a VHD boot egy átlaglúzernek , kösszéken !<#eplus2>

Direct Access: <#falbav> , nos én nem vagyok se átlag se lúzer, de ezt nekem magyarázd el hogy mi értelme van, mert én tudok rá vagy 4 alternatívát egyenként és külön-külön is 2-3x jobb megoldásokat...

oda ne oldalazzak, csakhogy a truecrypt régóta mûködik bármilyen eszközön és nyílt forráskódú, tehát tutira nincs benne kiskapu, meg "figyeldakezemmertrodolfóvagyokéscsalok" hátsóajtó , amit csak a microsoft tud kinyitni...<#violent>

- location awareness

pfff ez is csak újabb felesleges futó folyamat, ami nélkül idáig is megvoltunk még a Win2000-rel is, ugyhogy kössz szépen de nem kell, ugyanúgy mintahogy a másik 24 alapban Automaticusan induló Servicére SEM.

-multitáccs

hát... eddig is megvoltunk nélküle nem fogok emiatt egy trójai erõdöt telepíteni a gépemre, valszeg XP-re is lesz majd natív driver támogatásuk az ilyen , egyébként kétes fogadtatású eszközöknek...

- fokozott biztonsági és optimalizálások bla-bla-bla

ehhez nincs mit hozzáfûznöm, szinte magától értetõdik, hogy minden windóz jobb, szebb , gyorsabb stb.. mint az eredeti , legalábbis így hirdeti magát, aztán szép lassan kiderül, h ugyanúgy vannak benne kiskapuk mind a microsoft részérõl szándékosan, mind harmadik fél részérõl véletlenül.

- az UIhez végképp nincs mit hozzáfûznöm , kicsivel lejjebb találsz egy videót , ami ÖNMAGÁÉRT BESZÉL, egy Beryl fut Windows XP-n és ISZONYATOSAN MEGALÁZZA a Viszta szkinjét... ennyi... nincs több kérdésem tisztelt bíróság<#eplus2>

B0nFire
Én csak azt nem bírom megérteni - és állandóan ezzel a fícsörrel reklámozták már a Vistát is és a Win 7-et is -, hogy az milyen fasza, ha 97 db ablak van nyitva, sõt, ahány mappánk és programunk van a gépen, nosza mindet nyissuk meg, mert ennek olyan f@sza az ablakkezelése, hogy netovább! De egy ablak sincs fullscreenre nyitva, nehogy már látni is lehessen a tartalmát a gördítõsávok ide-oda cibálása és folyamatos scrollozás nélkül.

Fizikailag sem szeretem a rendetlenséget; a gépen is rendet tartok. Legalábbis ésszerû határok között, - nem vagyok szõrszálhasogató, de egy mappa nekem ne legyen nyitva azért, mert hát csak! Van RocketDock, oda ki lehet pakolni a leggyakrabban használt ikonokat, azonkívül ott a tálcán a gyorsindítás, a kevésbé, de azért gyakran használt programoknak; van oldalbár, ahová a gadgeteket ki lehet pakolni; nekem ez több, mint elég. Persze, nálam is vannak olyasmik, amit havonta egyszer nyitok meg, akkor meg kibányászom a Start menübõl.

A Desktopon meg ideiglenes fájlok vannak, amikkel éppen dolgozom. Ha már nem kellenek, elpakolom õket. De miért legyen nyitva mondjuk a zene vagy a video mappa állandóan, ha épp nincs rá szükség. Egy kattintásra kinyílik. Akkor meg ugyanmindegy, hogy alulra a tálcára kattintok, vagy felülre a lebegõdokkra. Csak utóbbi esetben nincs elõttem kupleráj, és talán átlátom, amin dolgozom.

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Majd ha a vista/win7 wireless kezelese nem lesz visszalepes az xphez kepest,akkor felvilagosodom es megterek...addig jo az xp..ja es high end gaming gepem van...(es felesleges sirni,hogy de hisz be lehet allitani...leszarom...ugyan ne kelljen mar az op rendszerben turkalnom lagmentes netert....)
ja igen..a win 7-et nem ismerem...esetleg tudni arrol valamit hogy a "nepszeru" 60 sec lagspike itt is lesz?
Inkabb az a kerdes mi kerult ki belole<#wow2>.Egy par lassito ddl biztosan meg talan kevesebb a trojai is mert gyorsabb es stabilabb mint a vista.

adamekp
Azta, ezt benéztem. Tabbed browsing, elõbb kerestem rá mint olvastam el a nyitott fület, mindenkitõl elnézést, vörösödik is a fülem. (Tipikus ne szólj szám.)

adamekp
Nézzétek a képet: Stephan Hoefnagels. MS-közeliek a Mézgáék?
A cikk pedig itt olvasható eredetiben.

akkor mégis mi a l*f*sz került bele?

Az általános dolgokon kívül (multitouch, még több hardver támogatása, javított Tablet támogatás, upgrade-ek itt-ott, biztonsági és teljesítmény-optimalizálások...) ami engem megfogott:

- VHD image-ek natív kezelése, VHD boot(!)
- location awareness

Az applocker és branch-cache funkciókat nyilván nem fogom használni, de céges környezetben tuti el fog majd terjedni. Az új feature-ök listájáért tessék olvasgatni, rengeteg infó érhetõ el a neten. Ha pedig az SG olyan fasza magazinnak tartja magát, akkor esetleg ki is jöhetne egy nem bulváros objektív cikkel, amely bemutatja azokat.

Az aero-peek és egyéb UI-on végzett módosítások pedig jók. Nyilván aki csak a blikkben olvassa ezeket a híreket, és otthon a karakteres linuxával veri a pöcsét, az soha nem fog ráérezni arra, hogy pl. mennyivel gyorsabb a munka néhány apró, akár 'csicsának' is nevezhetõ feature által...

Palinko
õszintén megmondva nem emlékszem milyen volt ott a felbontás 😄

természetesen a funkciókra értettem 😊
barret
Sötét vagyok és nincs agyam...Tökéletesen megfelel az XP. Ennyi.

Bérbe vehet? reklámfelület...

szerintem azok akik meg mindig egy 8 eves oprendszert hasznalnak es vannak annyira sotetek hogy nincs annyi agyuk h haladni kene a korral vagy gepet venni talan szepen maradjanak csondben akik az alap win guit szeretik ugyancsak ne flameljenek (vagy azt szoktad meg vagy szereted az unalmat) kde es gnome fanok oruljenek maguknak hogy feleslegesen beallithatnak es attervezhetik a guit (fasza de ertelme nincs) a vistaszapulok meg talan vegyenek vegre szamitogepet nem hutogepen meg mikrosuton kene probalkozni vele
Raadasul mennyire haszontalan ez az egesz, en Win7 alatt is azonnal kikapcsolom az osszes effektet, gadgetet, es egy win2000 kinezeti villamgyors desktopon dolgom. Nem, hogy nem hasznalom az uj effekteket, kifejezetten idegesitenek, mar az XP effektjeit sem hasznaltam. Meg jo, hogy rank is gondolnak az MS-nel, bar jobb lenne ha az osszes effekt meg aero egyetlen mozdulattal lenne kikapcsolhato, mert igy azert par perc mire vegigmegyek ezeken. Nem tudok lehangolobbat es haszontalanabbat elkepzelni az ilyen compiz-fusion fele parasztvakitasoknal.
Nem tudjátok milyen munka van egy ilyen szoftverben, egyes dolgokat magától értetõdõnek gondoltok a Winben pedig azokat ki kellett fejleszteni, és nem, nem mindent a Xerox és az Apple talált fel.
Na jah, a 2009-2010-es Hardwarekhez (élükön a DX11 vasakkal) rendkívûl sok XP driver lesz ... kb. annyira lesz gáz, mint a rendes USB támogatás, Firewire támogatás, AGP 8x, SATA(!) támogatás, stb. hiánya a W98-hoz körömszakadtáig ragaszkodóknak.

Majd ha csak MACre, Linuxra, meg Win 7,8,9... lesz driver akkor fog érdekelni. <#wow3>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

"Ami nem került be a Windows 7-be" --- ezt már legalább tudjuk, de akkor mégis mi a l*f*sz került bele?(azon kívül, hogy most már tutifix, hogy még álmunkban is tudni fog rólunk minden a microsoft és globálcionista szekta) és kit érdekel az egyáltalán??? <#conf><#csodalk><#falbav>

te is ügyes vagy... gondolom a 3500-as procidon meg a 2 giga ramodon legalább széf módban elindul a kedvenc visztád <#eplus2>

USB audio class 2.0 sem kerül be egyelõre.

ugyes vagy

mindenkinek megvan a maga nyomora, itt van pl. a microsoft .. éveket p*cs*lnek el egy ilyen apróságon, amit 2000 tájékán egy KDE nevû linuxos ablakkezelõben 25x szebben már megvalósítottak és 25x jobban testreszabható, valamint a default beállítások mellett is vagy 25x kényelmesebb és szebb mint eddig bármelyik windows volt, de még a MACOSX ablakkezelõjével is felveszi a versenyt.

amugy pedig ennyit a Windows Vista alapú oprencerekrõl...<#levele>

<#eplus2><#eplus2>...jó nekem az XP... 48%<#ejnye1><#alien><#banplz>

A MUNKA SZABADDÁ TESZ

Gerygrey
A win98 idején a 800*600 volt az átlagos monitorfelbontás, manapság meg a legolcsóbb tesco gazdaságos LCD monitor minimum 1280*1024-et tud, amin a 16 pixeles ikon és 20 pixel magas tálca egy kicsit hülyén néz ki.
Gerygrey
akik gépelés közben a képernyõ alsó részén pihentetik a pointert.

Miért? Ha oldalt van, vagy felül, ott elfárad? Minek azt pihentetni? LOL
Palinko
hát tényleg vicc hogy mennyit szenvednek azon, hogy minnél hülyébbül nézzen ki a tálca. mostanában ami jó ötlet az a sidebar. de a tálca nekem a 98 ban is jó volt, pár gyorsindító, óra, mellette pár ikon, billentyûzet. aztán középen meg a programok, nem csoportosítva, mert annak sincs sokszor értelme, bár valakinek jól jön. erre jönnek a giga ikonokkal, lol. nem tetszik nekem ez a túldisignezés, egy egyszerûbb alkalmazásnál bejön, arra célzok ami történt a 2007 es officenél.
Én a win op. rendszerek ablakkezelõibõl a Linux alatt régen megtapasztalt és idõnként jó szolgálatot tevõ "Mindíg felül" opciót hiányolom csak. A többi variálás csak design.
qetuol
szerintem ez egy felesleges dolog. inkább a gyorsaságra gyúrhatnának.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Szerintem jobban jártak volna, ha ezt is plugin rendszerbe csinálják.
Kinek mi kényelmes... tényleg nem csoda, hogy drágák a szoftverek. <#szomoru1>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Ez durva, akkor 2006-2009-ig gondolom volt egy csoport (netán osztály), ami ezen az égbekiáltó problémán dolgozott éjt nappallá téve. Túlóra meg miegymás, stressz és még ki tudja min mentek keresztül. De végül megoldották. (?)

Istenem nem csodálom hogy válság van.<#levele>
mousee
Micsoda hír, tele hasznos információval. Nem ám azért született, hogy megint flémeljen a sok fórumtoroll... ááááádehogy

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

← ElőzőOldal 2 / 2