Körülbelül 5 éve rendszeresen multizok, fel nem tudnám sorolni mennyivel játszottam, FPS/TPS -ekkel szinte az összessel (valamivel csak Hamachin, de neten is sokat). Klánban is voltam még CoD UO -ban, emellett hamachin szerveztünk több játékban is jó kis taktikus játékot (pl. GRAW 2).
Ha van 1 jó csapat, akkor persze valamilyen összjátékra mindig sor kerül, de egy CoD -ban sosem lesz annyival hatásosabb és fontosabb az összjáték, mint egy reálisabb játékban, aminél tényleg arra mennek rá, és lehetőséget adnak. 1 jól kiegyenlített játékban nincs olyan, hogy megölsz egymás után 30 ellenséget, egyből headshot meg minden, és olyan sem hogy életben maradsz ha csak úgy szaladgálsz össze-vissza meg ugrálsz és úgy lősz.
Jó példának tartom ilyen szempontból a GRAW 2-t, lassan mozog, futásból is idő kell míg megáll, így hatékonyabb ha fedezzük egymást, ha felváltva haladunk. Vagy mint arma-ban, ott például nagyonlasús mozgás közben szinte el sem lehet találni senkit, és nehéz célzás is. Ha már 2 ellenség van, egyedül is nehéz kiszedni (főleg AI javító módokkal).
A Capture the flag módot én mindig utáltam, ahol próbáltam a respawn miatt láttam értelmetlennek. Hatalmi harc-ot nem ismerem, a Crysis így multiban az életrendszer miatt nem tetszik főképpen.
Ahogy más is írta, én is utálom egy játékban, ha több lövés kell valakibe. Egyszerűen azért, ha egyszer megtámadom és én látom meg előbb, ráadásul el is találom, ne legyen már esélye arra hogy megforduljon és fejbelőjjön és menjen tovább... legyen akármennyire arcade a játék, legalább ez legyen valamennyire reális.
Azt kifejtenéd, hogy miben nincs szerinted igazam?