• Inquisitor
    #75
    Nem voltak ferek az összehasonlítások.
    Az Einstein fej tök ugyan úgy müködik mint a HRP-4C, a fő difik: ez realtimeban ilyen béna, az álloképeken olyan arckifejezéseket adtak neki, amiről jól fotózva nehéz megmondani, hogy nem ember. A HRP egy nemlétező, anime karaktertervező álltal kiagyalt arc, az A.E. fej meg egy létező személy másolata, amit a mimikai ráncok élethűbbé tesznek.

    A BigDog/LittleDog a Boston Dynamics fejlesztése, katonai fejlesztés, rengeteg pénzzel, sok évnyi melóval. Nem kispályások, ők tervezték az M.I.-t a Sony Aiobo/Qurio szériához. A "kutyusok" belső vázas, alacsony súlypontú modellek, amit mozgó fedezéknek, felderítőnek, felszerelés és sebesültek cipelésére terveztek, és nem éppen 2 deka a súlya sem.

    A japánok valamiért a külsővázas, mechanikus modelleket választják, és a két lábon járó ember forma bonyolultá teszi az egyensúlyi kérdést, így marad az "úgy mozog, mint aki besz*rt" mozgás. Másrészt meg kell oldani, hogy a váz egyetlen része se okozhasson mozgás közben sérülést, a Sony egy csomót szívott ezzel az Aibo/Qurio szériánál. Elég jól összehozták, egy (szerintem) nagyon fejlett Asimohoz képest sem rossz a HRP-4C.

    Igazi keze még nincs ennek a robotnak. Az se kis meló. Ott van a TwendyOne ápoló robot, a 15 éves fejlesztés felénél jár, már nem nyomja össze a poharat, kiflit, narancsot vagy a beteget ... cserébe a sebessége vetekszik egy lajháréval.

    A gyerekcsinálással meg ebben az országban nem kéne viccelni, mert mi is megszívjuk, mint Japán és Korea, de itt robotok se lesznek, hogy áplják majd a csak nyugdíjasokból álló országot ...

    Na igen, kések. :)
    A Genfi kiállításon viccelt valaki az Asimoval, hogy jobb ha lefagy, mintha kimenne konyhakésért a konyhába.