• A1274815
    Ki az aki minden téren "neuro-tipikus"?

Vesezel az utcáról egy embert p=70% valószínűséggel minden tekintettben az.

"Ha valamiről nem tudunk, előbb meg kéne ismerni, aztán véleménnyel lenni róla. Több országban is engedélyezik, ott biztos szintén félelmetesen hülye emberek élnek."

Szóval te lazán lelkiismert fúrdalás nélkül kisérleteznél gyerekkel. Ez nem éppen liberális felfogás, ez inkább náci eljárás.

"Hol itt a probléma?"

Ki beszélt itt próblémáról én azt mondtam, hogy nagy itt a káosz és amit írtam nem csak neked ment, hanem mindenkinek, *.* ellenzőknek, támogatóknak, érintetteknek, ez ügyben nem érintetteknek.

Egy kis visszatérés az elejére:
    "Ha mostantól minden kisgyerekbe azt sulykolnánk, hogy ez micsoda egy förtelemes genetikai defekt, ..."

Manipulatív kijelentés. A két probléma nem azonos súlyú. A "ballkezeséeg = rossz dolog" egy hülye hiedelem csupán, míg a jelenlegi téma tartalma bizony defektet jelent tényleg bizonyos területeken (utódnemzés, az anyai ösztön beindításához szükséges szűlési procedúra kihahgyása, az utód felnevelésében esetleges hiányosságokhoz vezethet), ugyan akkor férfiak esetében gazdagabb érzelmi világhoz, míg nők esetében szegényebbhez vezethet. A érezlmi világ szegénysége sem mindig defect.

Nem pszichopata, antiszociális, nárcisztikus és/vagy borderline szülőkkel kéne érverni a meleg házasság helyessége mellett. Vannak többszörös "találatok" is, semmi garancia nincs rá, hogy egy meleg nem lehet pszichopata is, sőt vannak feljegyzések meleg pszichopaták létezéséről.

Ugyan akkor nem minden nem neuró típikus jelenség defekt: pl. HFA, Asperger Színdróma, Pszichopátia, stb. azok inkább más megközelítései az emberi agy működésének, és a hátrányaikat megtanulják elrejteni, ugyan akkor előnyökkel is rendelkeznek másokkal szemben. Viszont vannak egyértelmű defektek: skizofrénia, pszichotikus, Többszörös Személyiség Zavar, stb.