Melyik a jobb programnyelv (c, c++, c#), és miért?
  • autoszimulator
    ez teljesen természetes, hogy akinek gőze nincs, hogy kell egy programot implementálni, akkor az megtervezni sem tud egy progit, főleg nem egy rendszert. Szóval ezt én teljesen értem, de mrzed szövegéből azt vettem ki, hogy JÓ informatikus csak programozóból lehet, tehát bárki más, aki informatikusként, mérnökként végez, az csak valami alattomos munkát végezhet, mint a menedzserek :)
    Holott én ezt inkább úgy látom, hogy azok, akik egyetemen tanultak, akár programozást, akár másféle informatikai tevékenységet, azok a konkrét szakmai tárgyak mellett tanultak mások felelőssége alá tartozó dolgokat is. Gondolok itt most arra, hogy mi mérnök infósok tanultuk például a teljes tervezési folyamatot, egészen a megvalósításig, persze mindet más más tárgyak keretében.
    Viszont cserébe konkrét gyakorlatot nem igen lehet ezekből szerezni, mert nincs rá alkalom, se idő.
    Ettől függetlenül, láttam már embert, aki nem a programozói ágról (természetesen azt is ismerte, hisz az nélkülezhetetlen) jutott el körülbelül oda, ami mrzed ranglistáján a legfelső két helyet jelenti.

Szóval amire ki akarok lyukadni, hogy alap esetet véve, egy only-coder ember nem fog tudni ezen a bizonyos ranglétrán feljebb kúszni, hisz egy jó program semmit sem ér a megfelelő elképzelés és háttér nélkül. Viszont akkor nem értem, hogy az OKJ-s és hasonló alap papírú, bár tudásban jó programozókat miért kapkodják annyira? Vagy ők csak az alsó 2-3 szintre vannak betervezve, afelett amúgy is egy diplomás fogja össze a dolgokat?