drakel#97
"... mikor keletkezik a lélek ..."
"... Egyébként a Biblia szerint Isten lehellete, amit az élettelen testbe (Ádám) lehelt. ..."
Egy kis gúnyos eszmefuttatás következik (ne vegyétek túl komolyan, nem flamenek szánom):
Tehát ha szó szerint vesszük ezt akkor ebből a mondatból definiáltnak lehet tekinteni mitől kezdve van lelke az embernek (legalábbis a keresztény embernek, nehogy megsértsük mások hitét).
Viszont ez további problémákat szül, hiszen vagy mindenki keresztény és így lett lelke, ami meglehetősen sértő más vallásúak, illetve a hitetlenek szempontjából, vagy a keresztelkedés utáni első lélegzetvétel kell hozzá. Maradjunk ennél a változatnál.
Namármost, ezek alapján nem lehet semmi kifogásuk se az ellen ha egy nemkeresztény önként beleegyező abortáló nő felajánlja az őssejtjeit a tudomány illetve mások gyógyulása javára.
Persze a vatikán biztos ezt se helyeselné, hiszen ez az előbb említett nő megtérhet a kereszténységre és ekkor rögtön lesz lelke, sőt a meg nem született gyereke is megtérhetett volna és lehetett volna lelke... Viszont felmerülhet a kérdés, istennek mi szüksége ennyi lélekre, amik ráadásul az ő lehelletéből készülnek?
A cikk kapcsán csak annyit mondanék, hogy ideje volt ennek a döntésnek. A fejlődés nem állhat meg, és ha problémát okoz a vatikán akkor kívánom, hogy szülessen olyan rendelet ami megakadályozza a "vatikanisták" számára ezen eljárások által kifejlesztett gyógyszerek használatát. Nehogy már a gonosz módszerek gyümölcse mentse meg a testüket, hiszen nekik úgyis a lélek a fontos.
(Utólagos elnézést kérek mindenkitől akit esetleg megsértett amit fentebb írtam, de a Vatikán által kiadott nyilatkozat engem sértett meg. Hiszen potenciális gyógyszerektől foszthatnak meg engem és mindenki mást ami egy nap életet menthetne.)