Ha mondjuk szívsz 2 éven keresztül, hetente kétszer, akkor bizony eltompulsz. Erre gondoltam.
Az igaz, hogy sok művész használt valamilyen tudatmódosítót, de ez nem jelenti azt, hogy példaként kéne követnünk őket. Ne felejtsd el, hogy hasonlóképp sok művész hal meg fiatalon. Meg azért az az egész művészesdi gyakran hülyeségbe fordul át. Pl. volt egy francia költő, valamilyen hajós allegóriát írt, de látszott az egészről, hogy totál bekarmolva a papírra firkálta a gondolatait, nem sokkal később meghalt, majd az utókor felmagasztalta - ezt az egyetlen - művét. Ezután nekünk tisztelni kéne őt, mert pár irodalmár úgy gondolta, hogy megéri betenni a szöveggyűjteménybe. Ezen kívűl még rengeteg ilyen véleményes dolog van, ami kb. tényleg csak arról szól, XY szerkesztőnek tetszik, vagy épp nem tetszik az adott mű, és a többi embernek, akik ilyen szempontból nincsenek döntéshozó pozícióban, alkalmazkodnia kell. Inkább nem. Ezzel nem azt mondom, hogy dobjuk ki az egész irodalom tudományt, úgy ahogy van, csak azt, hogy ezt az oldálát is látni kell a dolognak, és ennek függvényében viszonyulni hozzá.
Szerintem azért hozza össze az emberekt jobban, mint a pia, mert illegális, ezért valamilyen laza szövettségnek kell kialakulnia, ha nem akarják nagy dobra verni a dolgot. Ezt válaszolnám így elsőre - ha egyáltalán van alapja annak, amit mondasz. Szerintem az alkohol is összehozza az embereket.