• Justil
    ez a "tompa leszel" jó vicc. mindig elfelejtik hozzátenni, hogy ezt úgy kell érteni, hogy aki sokat füvezik, az egész nap tompa, mert egész nap be is van szívva. ha egy hétre abbahagyná, semmivel se lenne tompább utána, mint valaki aki nem szívja.
    a kreativitással kapcsolatban..hát nem tudom, előbb pontosan definiálni kellene a tudatmódosító szer fogalmát, én sajnos nem tudom mit sorolnak ide, és mit nem. de úgy gondolom a ma "divatos" drogok között nem egy van, ami nem hat túl pozitívan a gondolkodásra, ellenben a fű rengeteg művészi alkotás létrejötténél volt a háttérben, csak hogy 1 példát emeljek ki. Pl amit irodalom órán kötelező tananyagként leadnak, azok elvileg megbecsült emberek művei, nem? Hát pedig azoknak a 90%-a valószínűleg szívott valamilyen füvet, amellett hogy valszeg a piát sem vetették meg, de ez más kérdés. Csak arra akartam rávilágítani, hogy építő jelleggel hathat a gondolkodásra, de persze nem akkor, ha 24/7-ben be van szívva az illető.
    Az empátiával kapcsolatban inkább arra gondoltam, amire korábban Epikurosz is utalt. A marihuána fogyasztása sokszor összehozza az embereket, már úgyértem az előtte idegen embereket..nem hinném hogy a sörre ez pl jellemző lenne, inni barátok szoktak összeülni. Aztán persze ez az empátia dolog inkább az amfetamin származékokra jellemző, de azokat hagyjuk, mert valóban gyilkos szerek, és tönkrebasszák a fiatalokat :(