• Justil
    "Én amúgy, ha valaki otthon, nem nyilvános helyen, elszív egy füves cigit, még meg tudnám érteni, el tudnám fogadni, de te is jól tudod, hogy ez nem így zajlik. Társasági cselekmények ezek, és utána gyakran jön egy-két buszmegálló üvegezésének összetörése, a metró falainak összefirkálása, stb. stb."

Könyörgöm értsed már meg, hogy hülyeség, amit mondasz. A buszmegálló szétvandálkodásának, vagy a falfirkászásnak semmi, de semmi köze nincs a füves cigihez. Ennek ahhoz a lepukkadt, lecsúszott - jobbára fiatalokból álló - társadalmi réteghez van köze, akit trógereknek, vagy graffitiseknek nevezhetünk (természetesen tisztelet a kivételnek, vannak olyan graffitisek - bár elég kevesen - akik számára ez tényleg művészet, és nem a közterületek falait basszák össze). Ezek a csoportok ugyanúgy fognak firkálni vagy vandálkodni egy üveg tablettás után is, vagy bespurizva, attól függ meik baráti körben meik drog a bevett ill. meikre van pénz.
    Ha hiszed, ha nem, nem a fű motiválja őket ezekre a cselekvésekre. Amint azt - jól - megállapítottad, a fű számukra 1 közös pont, egy szociális kapocs, egy közös tevékenység, olyan mint másoknak 1 sörözés 1 pubban, vagy 1 ebédszüneti kávé.
    ..és csak hogy tisztábban láss, én nem vagyok aktív fogyasztó, de fogyasztottam már, nem 1x, és rengeteg aktív vagy nem aktív fogyasztót ismerek (nem, nem vagyok dealer ) és azt kell hogy mondjam, nagyon széles skálán mozog a személyiségük. Van köztük értelmiségi egyetemista ugyanúgy, mint dolgozó törvénytisztelő családapa, de előfordulnak az általad említett huligánok is. Ezért, meg a fűvel kapcsolatban szerzett saját ismereteimre alapozva mondhatom bizton, aki buszmegállóban plexit akar törni, falat akar firkálni vagy bármely hasonló tevékenységet folytatni, annak nincs szüksége szerekre, inkább 1-2 pofonra meg (jobb) szülői nevelésre, habár az ilyenekre jellemző korban ez már általában késő...