Epikurosz#239
Te, figyelj, nagyon örülnék neki, ha használnád is a fejedet, és nem arra, hogy falba verd, hanem gondolkodásra.
A tanárveréseknek van ehhez köze, mert nem fogod elhinni, akik ilyeneket elkövetnek nem azok, akik soha nem szívtak füvet.
Ez az egyik. A másik: ezzel az erővel az SZDSZ azt is belevehette volna a programjába, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy jó-e neki az alkohol, a zseblopás, a szarevés, az öngyilkosság stb.
Egy politikai pártnak nem elfogadnia kell azokat a rákfenéket, amelyeknek tudományosan bizonyítottan rossz a hatása, élet ellenesek, hanem a társadalom jobbá tétele a cél. Én most szándékosan nem hoztam itt fel a buzitémát, mert ott ugye vita van, és én nem tartom annyira károsnak, mint a kábítószerezést, sőt, azt mondom, hogy aki másként nem tud szexuális életet élni, és talál magának ilyen felnőtt partnert, akkor 4 fal között joga van így élni, de a nyilvánosság elé nem kell, nem szabad ezt kivinni, mint ahogy a heteroszexualitást sem kell eltúlozni.
Szóval - és ezzel visszatérek az őssejtkutatáshoz - alaposan meg kell vizsgálni az egyes jelenségeket, felvetéseket, minden szempontból (nem csak tudományos, hanem szociális stb.), majd ha kialakult egyféle konszenzus, akkor lehet továbblépni a tettek mezején.
Ez ilyen egyszerű, nem kell ennek megértéséhez nagy felkészültség.
Na, még egy utolsó megjegyzés az SZDSZ programjához: van ott persze pozitívum is, de olyan célkitűzések, amelyek irreálisak, mert annyi pénz kellene az elérésükhöz, amennyit Magyarország és egyetlen más állam sem tud előteremteni. Persze, ezek a nemes gondolatok ilymódon csak ámítás, porhintés szerepét tölthetik be.