• szlovákiai hun
    Olvasva itt a hozzászólásokat, megemlítik az az egy házat, istent, bibliát, hogy az minden rossz forrása, hogy ilyen a világ amilyen...

De nem olvastam még megemlítve minden gonoszság forrását: Lucifert vagy közismertebb nevén sátán vagy az ördög, kit oly sok névvel ihlettek a történelem folyamán és számos egyházi vezetőt is a kárhozat útjára terelt és vele együtt a nyájból is sokakat a megrontott egyházi vezetők miatt, de a sátán nem csak azokhoz szól, akik vallásosak, ha nem azt mondatja azokkal, az abortusz nem bűn, mert az még nem élet...

Az megfogaztatás áldás kellene, hogy legyen, öröm és nem bánat tárgya...

Akik azt írják, hogy csak az egyház gátolta a tudomány terjedését, azok nem tudják mit beszélnek, csak egyoldalúan vizsgálják a tényeket, más kultúrák, pl. a kínai, mond valamit, mert ott bizony nagyon vakon hittek a saját vallásukban...
    Másrészt a tudomány nem csak jót adott, ha nem számos rosszat is..: atombomba, vegyi fegyverek modern eszközökkel való célbavitele és sorolhatnánk egyszerűnek tűnő dolgokig is...

Ördög űzés Emily Roose üdvéért, ezt a filmet gondolom sokan láttátok, pedig valóságon alapszik a története, ezt a film elején is kihangsúlyozzák...

Igazok van azoknak is akik azt hangoztatják, hogy a túl buzgó vallásosság (fanatizmus) is bűn....

Lelkiismereti tükörben is benne van: ...Tovább vétkeztem, hisz Isten úgy is megbocsájtja (fanatizmus)...

És bevallom magamról, én is sokszor belesek ebbe a bűnbe, amit feljebb felvázolta, de az ember gyarló, minden ember gyarló, legyen az keresztény vagy nem....
    Ami még a gonoszság, sátán hatalma abban is rejlik, hogy Isten szabad akaratot adott, ebből kifolyólag Isten nem fogja megmondani, hogy higgyél benne, azt te döntöd el, hogy hiszel-e benne....

tehát mindkét tábornak van igaza egy bizonyos fokig, etikai kérdéseken dőlnek el a háborúk is, még ha az fegyverekkel is zajlanak..........

Az őssejt kutatáshoz is hozzászólva: nem emberi zigótákat kellene megölni, hogy őssejthez juthassunk: az köldökvér rengeteg őssestet tartalmaz, a csontvelő is számos sokat....