Epikurosz#161
Totó!
A keresztény egyházat nem Konstantin alapította, a wikin megtalálod az őt megelőző római pápák listáját. (A megdöbbentő, hogy majdnem mindegyik mártírhalált halt. Eszméletlen, hogy annyi ember vállalta a halált a hitéért.)
A dogmákkal kapcsolatban: azokat az egyház lassan 2000 éve dolgozta ki. Én ennyire nem értek a teológiához, tehát fel sem merül bennem, hogy a hasamra csapjak, és olyan sommás véleményeket írjak le, mint tette IGe, a kis gézengúz, az általad belinkelt virtus.hu-n. Ugyanis, bár ért engem ilyen vád, én, ha valamihez nem értek, akkor nem pofázok bele vagy mellé, inkább meghallgatom azokat, akik értenek hozzá.
A katolikus dogmákat sokkal érthetőbben ismerteti ez az oldal.
Majd még benézek oda, ha lesz időm.
Amúgy, jót kuncogtam felháborodásodon, hogy "A leglényegesebb dogma miszerint üdvözülni csak az egyházon keresztül lehet." Nekem az jött le, hogy te neheztelsz az egyházra, amiért kirekesztő, mert nem teszi lehetővé neked is az üdvözülést, ateistaként. Ezek szerint, akkor még sem vagy annyira ateista. Vagy nem is tudom...
Ha pedig nem fogadod el a római katolikus egyház dogmáit, akkor holnaptól nem szolgál ki a pék? Mi a gond?