Archenemy#147
"Aha! Vagyis csak akkor érvényes a szólásszabadság, ha az adott egyház akar élni vele, ha más akkor nem?
Mi lenne, ha valaki a másik oldalról tenné ezt és egyszerűen betiltanák az adott egyházat?"
Bakker. Szólásszabadság VAN. A teljes szólásszabadságba az is beletartozik, hogy vannak olyan hangok, akik szerint a teljes szólásszabadság rossz. Ezen nem értem, mi olyan érthetetlen. Ez egy ilyen rendszer, így működik. Ha a szólásszabadságban nem engednénk szólásszabadság-szkeptikus hangokat, akkor lennénk dogmatikusak.
"Valamint úgy látszik, a te szemszögedből a szólásszabadság azt jelenti, hogy bárkire, bármi módon rákényszeríthetem az akaratomat. "
Ez meg akkora demagóg ostobaság, hogy hihetetlen. Én hogy mondtam volna ilyet, hogy bárkire rákényszerítheted az akaratodat? Különösen bármilyen módon, pl. korbáccsal?
De figyelem - az, hogy elmondod a véleményedet, álláspontodat, az _nem_ kényszerítés. Ha szerinted az, hogy a pápa kifejti az álláspontját, az kényszer, akkor sose nézz meg egy reklámot sem, mert az is csupa kényszer - vegyél ezt, utazz amoda, mennyi sok kényszer, csak ömlik az emberre, borzalmas.
Én pölö nem nézek reklámot. Te meg megteheted, hogy nem hallgatsz pápát. Deal?
toto66:
Persze, és értem is, és mint le is írtam, a te véleményedet tiszteletben tartom, satöbbi. Engem azok akasztanak ki, akik csak "beköcsögpápáznak" egyet, mint erre számos példa akad a hozzászólások elején-közepén. Ha megfigyeled, ilyen ignoráns flémelést nem látsz a valláspártiak közt. Senki nem írt be ilyeneket, hogy "pokolra juttok, köcsögök", meg "keresztre kéne feszíteni ezt a büdös obamát", meg ilyenek. Az ilyesféle beszólások mind a fene művelt, intelligens, felvilágosult ateista oldal hozzászólásai. Valójában ezért jelentem itt meg.
Tény, hogy a vallást, csakúgy, mint minden eszmét, rossz célra is fel lehet használni, ezt értem, és nagyon helyes, hogy ez ellen akarsz tenni, nem pedig általában a vallás ellen.