• Archenemy
    "Alapvetően arról, hogy milyen alapon pofázik bele bármely vallás/egyház olyanok életébe, aki nem híve/tagja?
    Erre eddig nem kaptam választ senkitől itt!"

Szólásszabadság van. Miért mutogatnak nekem hüvelygomba reklámokat? Miért akarnak leszoktatni a dohányzásról? :p Ha nem tetszik, ne figyelj oda, vagy ne fogadd meg, amit mondanak. Hogy mered kétségbevonni azon jogát, hogy elmondja a véleményét?

"Ki beszélt a pápáról? Ne tulajdoníts nekem olyat, amit nem írtam! Én vallásokról, egyházakról beszéltem!"
    De mégiscsak arról is beszélsz, hiszen hozzáteszed:
    "Ezek különböző vallások, egyházak mai nap élő gyakorlatai, némelyik éppen a katolikus egyházé is! "

A kényszerítő eszközökről: a kézlevágás meg a többi fasság, amit felsoroltál, az mind erőszak. Természetesen erőszakkal lehet erőszakosnak lenni.

A vesztegetés, lobbizás, ezek kezdeményezése illetve elfogadáse, satöbbi mind egyes emberek döntése, nem "az egyházé" meg "a vallásé". Könnyű rájuk kenni, kitalálni valami mumust, hogy "azééé, mera zegyház" meg "azééé, mera vallás", de igazság szerint a szar alakok egyház meg vallás nélkül is szar alakok maradnak, csak akkor majd " a rendre" meg "az igazságra" fognak hivatkozni.

Ha kirúgatod magad, mert harcos ateista vagy, a főnököd meg húdenagy vallásos, akkor ez van, ez a főnököd döntése, nem valami misztikus hatalom vágott ki, hanem ő maga, személyesen. Nem az egyház kényszerített, a főnököd maga tette ezt, akkor se rontott volna be a sötétcsuklyás spanyol inkvizíció, ha nem ezt teszi.

Keress másik mumust, ez nem létezik.