Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Saját vélemény, de csak az OMSI kedvéért ne rakjál össze konfigot.
Egyébként az OMSI azon játékok/szimulátorok egyike, ami szinte csak és kizárólag a CPU-t terheli (hála a nagyon kiváló programkörnyezetnek, optimalizáltságnak...stb). Szóval egy gyenge CPU mellé rakott videokari nem fogja elvinni a hátán.
Intel vonalon szerintem egy i5 minimum kéne, de abból akár egy 4460 is elég (nekem az van, és teljesen kulturált fps-sel elfut többnyire), AMD vonalat nem tudok mondani (mert semennyire se ismerem). Nyilván nem kell elmenni az i7-ig egyébként, tényleg elég egy ilyen 50-70 ezres CPU is. Innentől kezdve a GPU jó kérdés; nyilván nem érdemes a proci integrált videokártyájára hagyatkozni csupán, bár lehet az is megtenné. Ha játszanál mással is, érdemes valami közepesen komolyabb videokártyát venni (minimum 2GB VRAM-mal), ha nem igazán, akkor egy olcsóbb, kisebb teljesítményű is elég lehet.
Én pl. egy i5 4460 és egy nVidia 960GTX társaságában tökéletesen el vagyok fullHD-n a GTA V-tel 50 fps környékén, és így fut az OMSI 30-50 fps-sel (hol mennyi, rathaus spandau pl. ezt a gépemet ugyanúgy gyilkolja, mint a régit).