qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Érdekességképpen megosztom veletek, hogyan sikerült a pályámat életre kelteni a 2-ben, hátha segít másokon.
    Alapból az egyben is voltak hülyeségek, például az egyik útszakaszon villogtak az autók...stb, ezért az AI-ra gyanakodtam (főleg mivel hogy Waterloo21 átkonvertálta a pálya régebbi verzióját, és az csak akkor működött, ha levettem az AI-t). Végül is nem ez volt a hiba, de a hibák helyei ott voltak, ahol az AI is hülye volt.

Tehát hogyan is jött össze a dolog:

- Hogy kiderítsem, melyik Tile-k voltak hibásak, a gyanús részek tile-jait letiltottam a global.cfg-ben (a [map] hivatkozások elé böktem egy TAB-ot)
    - Ezután szépen elkezdtem egyesével visszarakosgatni a Tile-kat, míg végül leszűkítettem a kört a valóban hibás tile-okéra (szerencsére ez az én esetemben mindössze 3 tile-t jelentett)
    - Ezután következett a pepecselős része, ugyanis meg kellett találni a hibás spline-okat, modelleket. Ezt én speciel úgy csináltam, hogy egy tile-t a hibásak közül visszaraktam, és elkezdtem kitörölgetni spline-okat, modelleket magából a map fájlból, kikísérletezve így, hogy mi a hiba (könnyű észrevenni, amikor még hibás, mert hibaüzenetet dob az editor, majd lefagy).

Ebből mondjuk azért látszik, hogy az OMSI 2 egy csöppet érzékenyebb a hibákra (hiába lehet egy-egy hibaüzenetet gyorsan bezárni és mondjuk kitörölni a buszt).